maandag 11 maart 2013

sushitaartje



Sushi is gewoon lekker. Heb je zelf geen zin om de kleine subtiele hapjes samen te stellen, op te rollen, te snijden en te serveren? Dan is dit de oplossing. Een sushitaartje. Supergemakkelijk, heel snel klaar, het ziet er prachtig uit en met een drupje kikkoman en wasabi kom je absoluut aan je sushi trekken.

Ingredienten voor 2 personen

Twee espressokopjes plakrijst (verkrijgbaar bij toko, en goed gesorteerde supermarkten)
1 grote rijpe avocado
1 norivel (verkrijgbaar bij toko of goed gesorteerde supermarkten)
2 mooie zalmmoten
1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
wasabi en kikkomansaus om erbij te serveren


Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen in de pan.
Snijd de avocado in mooie halve maantjes en knip het norivel in smalle reepjes. Verhit olie in een koekenpan en laat gloeiend heet worden. Bak de zalmmoten 30 seconden aan één kant in de pan. Leg ze daarna op een snijplank en snijd in plakken met een scherp mes. Laat de zalm even afkoelen.
Ik gebruikte een crème brûlée schaaltje om de rijst in aan te drukken en vervolgens op het bord te storten. Je kunt hier natuurlijk allerlei soorten kommen of vormpjes voor gebruiken. Verdeel de avocado over de rijst en leg daarop de zalm. Bestrooi met geroosterd sesamzaad en de reepjes norivel.
Serveer met wasabi en kikkomansaus apart.

Tip: heb je prachtige zalm van topkwaliteit laat dan het bakken zitten en serveer de vis rauw.  

3 opmerkingen:

  1. He wat een slim idee dit zeg! Heb je dit helemaal zelf bedacht? Ik heb nooit zin om zelf sushi te rollen dus dit is de perfecte oplossing, ik ga het binnenkort meteen eten!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja! Het is ontstaan toen mijn vriend heel erg zat te zeuren om sushi. Ik had alle ingrediënten in huis en fabriceerde uiteindelijk dit! We eten het best vaak, aanrader ;)

      Verwijderen
  2. Hoi Sarah, wat een leuk recept! Heb het gemaakt en het is inderdaad super snel en lekker!

    BeantwoordenVerwijderen