Sushi is gewoon
lekker. Heb je zelf geen zin om de kleine subtiele hapjes samen te stellen, op
te rollen, te snijden en te serveren? Dan is dit de oplossing. Een
sushitaartje. Supergemakkelijk, heel snel klaar, het ziet er prachtig uit en
met een drupje kikkoman en wasabi kom je absoluut aan je sushi trekken.
Ingredienten voor 2
personen
Twee espressokopjes
plakrijst (verkrijgbaar bij toko, en goed gesorteerde supermarkten)
1 grote rijpe avocado
1 norivel
(verkrijgbaar bij toko of goed gesorteerde supermarkten)
2 mooie zalmmoten
1 eetlepel
geroosterde sesamzaadjes
wasabi en
kikkomansaus om erbij te serveren
Kook de rijst gaar zoals aangegeven op de verpakking en laat
afkoelen in de pan.
Snijd de avocado in mooie halve maantjes en knip het norivel
in smalle reepjes. Verhit olie in een koekenpan en laat gloeiend heet worden.
Bak de zalmmoten 30 seconden aan één kant in de pan. Leg ze daarna op een snijplank en snijd
in plakken met een scherp mes. Laat de zalm even afkoelen.
Ik
gebruikte een crème brûlée
schaaltje om de rijst in aan te drukken en vervolgens op het bord te storten.
Je kunt hier natuurlijk allerlei soorten kommen of vormpjes voor gebruiken.
Verdeel de avocado over de rijst en leg daarop de zalm. Bestrooi met geroosterd
sesamzaad en de reepjes norivel.
Serveer met
wasabi en kikkomansaus apart.
Tip: heb je prachtige zalm van
topkwaliteit laat dan het bakken zitten en serveer de vis rauw.
He wat een slim idee dit zeg! Heb je dit helemaal zelf bedacht? Ik heb nooit zin om zelf sushi te rollen dus dit is de perfecte oplossing, ik ga het binnenkort meteen eten!
BeantwoordenVerwijderenja! Het is ontstaan toen mijn vriend heel erg zat te zeuren om sushi. Ik had alle ingrediënten in huis en fabriceerde uiteindelijk dit! We eten het best vaak, aanrader ;)
VerwijderenHoi Sarah, wat een leuk recept! Heb het gemaakt en het is inderdaad super snel en lekker!
BeantwoordenVerwijderen