Risotto is voor mij het comfortfood van alle seizoenen. Natuurlijk als voorgerecht tijdens een etentje
met vrienden. Maar op momenten dat ik alleen eet neem ik vaak wat extra
tijd om een risotto te maken en dit heerlijk op te lepelen met een muziekje en
een glas wijn erbij. Niet stressen tijdens het maken van risotto is belangrijk.
Voeg de bouillon, liefde en geduld met kleine scheutjes toe. Dat proef je.
Ingrediënten voor 4
personen:
2 handjes gepelde
walnoten
olijfolie om in te
bakken
500 gram verse
bladspinazie
1 stengel
bleekselderij fijngesnipperd
1 grote ui
fijngesnipperd
1 teen knoflook
fijngehakt
4 espressokopjes
risottorijst
200 ml droge witte
wijn
500 slappe bouillon naar keuze
2 eetlepels
Parmezaanse kaas
1 stukje gorgonzola of andere blauwe kaas
roomboter
peper en zout
Verhit olijfolie in een braadpan en roerbak alle spinazie
tot deze helemaal geslonken is. Haal met een schuimspaan de geslonken spinazie uit
de pan en laat afkoelen in een vergiet.
Veeg de pan schoon en smelt er op laag vuur wat boter in.
Fruit tien minuten de uien, knoflook en bleekselderij op laag vuur glazig. Voeg
de rijst toe en zet het vuur iets hoger, roer de rijst één minuut door het
uienmengsel en blus af met de witte wijn. Draai het gas iets hoger en blijf
roeren tot de witte wijn opgenomen is. Voeg nu telkens een soeplepel bouillon
toe en laat de rijst het helemaal absorberen voor je de volgende lepel
toevoegt. Ga door tot de rijst gaar is, geduldig, want afhankelijk van het type
rijst dat je gebruikt kan dit wel 40 minuten duren. Als de rijst beetgaar is
roer je een klontje boter en twee eetlepels Parmezaanse kaas door de risotto.
Draai het gas uit en doe de deksel op de pan. Laat de risotto een paar minuten
rusten.
Knijp ondertussen al het vocht uit de spinazie.
Roer de spinazie, peper en zout door de risotto. Doe de
risotto in diepe borden. Verkruimel boven elk bord een stukje gorgonzola en
garneer met de walnoten.
Mmm!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten