Oeuf cocotte hoef je
echt niet alleen met Pasen te eten. Het is zo lekker! Waarom zou je jezelf niet
vaker een feestelijk ontbijt gunnen? Je kunt trouwens met de ingrediƫnten
experimenteren zoveel je wilt. Onderstaand recept is mijn favoriet maar is ook
lekker met bijvoorbeeld slagroom en Parmezaanse kaas i.p.v. roomkaas. Of
gebruik op de bodem fijngehakte bosui, knoflook en olijven. Bestrooi de
bovenkant met paneermeel voor een knapperig korstje, of gebruik bliktomaten
voor een borrelende variant die heerlijk is met brood. Kortom, doe de koelkast
open en zie de mogelijkheden voor een heerlijke oeuf cocotte!
Olie of boter om in
te vetten
1 rijpe tomaat in
plakjes
2 lepels verse pesto
2 lepels roomkaas
4 eieren
peper en zout
verse peterselie om
te garneren
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet de waterkoker aan of vul een ketel water.
Vet twee kleine ovenschaaltjes, ramequins, of van die
poppenpannetjes in met een beetje boter of olie. Doe de tomaat, pesto en
roomkaas er in. Bestrooi met zout en peper.
Breek boven elk bakje twee eieren en bestrooi weer met een
beetje zout en peper. Garneer met wat blaadjes peterselie en zet de bakjes in
een grotere ovenschaal.
Doe een laagje kokend water in de ovenschaal (ongeveer tot
de helft van de bakjes) en zet in de oven.
Check de oeuf cocotte na ongeveer 8 minuten. De ene keer
gaan ze harder dan de andere keer. Als de eieren voldoende gestold zijn neem je
de schaal uit de oven.
Haal de bakjes voorzichtig uit de schaal met water en zet ze
op een doek.
Serveer met geroosterd brood.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten