zondag 17 maart 2013

geroosterde tomatensoep


Deze soep heeft weinig uitleg nodig. Om de rokerige smaak van de geroosterde tomaten te accentueren gebruikte ik gerookt, zoet paprikapoeder. Dit specerij is een aanrader om allerlei gerechten meer intensiteit te geven! 


Ingrediƫnten voor 4 personen (voorgerecht of lunch)

1kg mooie rijpe tomaten gehalveerd
2 uien in stukken
4 tenen knoflook in de lengte doormidden
ongeveer 750 ml bouillon naar keuze
2 eetlepels gembersiroop
2 theelepels (gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels balsamicoazijn van goede kwaliteit
2 theelepels gedroogde oregano
verse basilicum
olijfolie
zout en peper


Verwarm de ovengrill voor op 200 graden.
Bekleed de bakplaat met een paar lagen aluminiumfolie. Leg alle tomaten op de bakplaat met de snijkant omhoog, leg de stukken ui en de tenen knoflook ertussen.

Bestrooi ruim met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Schuif de bakplaat onder de gril. Gril de tomaten tot ze aan de randen beginnen te verschroeien. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Neem de bakplaat uit de oven.
Schep de inhoud van de bakplaat in een pan en pureer alles met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren hete bouillon toe tot het een structuur heeft die je lekker vind. Voeg de gembersiroop, paprikapoeder, balsamicoazijn en oregano toe. Proef of de soep nog wat zout en peper nodig heeft en serveer met verse basilicumblaadjes en een drupje olijfolie. 


1 opmerking:

  1. Deze soep vandaag klaargemaakt. Snel, makkelijk maar vooral smakelijk! Ook goed te doen als hoofdgerecht :D
    Ik raad alle tomaat en soep liefhebbers deze soep aan.
    Sarah -aan-de-kook—> dank je wel voor dit heerlijke recept.

    BeantwoordenVerwijderen