Deze soep heeft weinig
uitleg nodig. Om de rokerige smaak van de geroosterde tomaten te accentueren
gebruikte ik gerookt, zoet paprikapoeder. Dit specerij is een aanrader om
allerlei gerechten meer intensiteit te geven!
Ingrediƫnten voor 4
personen (voorgerecht of lunch)
1kg mooie rijpe
tomaten gehalveerd
2 uien in stukken
4 tenen knoflook in
de lengte doormidden
ongeveer 750 ml
bouillon naar keuze
2 eetlepels
gembersiroop
2 theelepels
(gerookt) paprikapoeder
2 eetlepels
balsamicoazijn van goede kwaliteit
2 theelepels
gedroogde oregano
verse basilicum
olijfolie
zout en peper
Bekleed de bakplaat met een paar lagen aluminiumfolie. Leg
alle tomaten op de bakplaat met de snijkant omhoog, leg de stukken ui en de
tenen knoflook ertussen.
Bestrooi ruim met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Schuif de bakplaat onder de gril. Gril de tomaten tot ze aan de randen beginnen te verschroeien. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Neem de bakplaat uit de oven.
Bestrooi ruim met peper en zout en bedruppel met olijfolie. Schuif de bakplaat onder de gril. Gril de tomaten tot ze aan de randen beginnen te verschroeien. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Neem de bakplaat uit de oven.
Schep de inhoud van de bakplaat in een pan en pureer alles
met een staafmixer. Voeg tijdens het pureren hete bouillon toe tot het een structuur heeft die je
lekker vind. Voeg de gembersiroop, paprikapoeder, balsamicoazijn en oregano
toe. Proef of de soep nog wat zout en peper nodig heeft en serveer met verse
basilicumblaadjes en een drupje olijfolie.
Deze soep vandaag klaargemaakt. Snel, makkelijk maar vooral smakelijk! Ook goed te doen als hoofdgerecht :D
BeantwoordenVerwijderenIk raad alle tomaat en soep liefhebbers deze soep aan.
Sarah -aan-de-kook—> dank je wel voor dit heerlijke recept.