Courgette is iets dat
op zoveel manieren verwerkt kan worden. Maar als je eens wilt genieten van een
gerecht waarin deze vrucht de hoofdrol speelt dan is dit een aanrader! Het
pakketje is ook ideaal tijdens een barbecue. Leg ze 20 minuten in de hete
kolen. De vegetariërs zullen je dankbaar zijn, maar de rest ook ;)
Ingrediënten per
persoon
1 courgette
een paar tenen
knoflook met velletje
voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie
extra vierge
2 eetlepels
balsamicoazijn
1 halve theelepel
gedroogde provinciaalse kruiden
1 theelepel mosterd
peper en zout
voor de notencouscous
1 kopje couscous
1 handje gepelde
walnoten
2 eetlepels
amandelschaafsel
een paar takjes
koriander
2 bosuitjes
fijngesneden
olijfolie extra
vierge
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak de courgette en de knoflooktenen in met aluminiumfolie
en leg het pakketje midden in de oven op het rooster. Dit duurt 30 minuten.
Maak ondertussen de dressing en de couscous.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot een
gladde saus en zet weg.
Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat
afkoelen. Bak in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. (let op
dit gaat snel) Doe de afgekoelde couscous in een schaal en schep er de
koriander, bosui, het amandelschaafsel, de walnoten en peper en zout door.
Besprenkel de couscous met olijfolie.
Haal de courgette uit de oven en vouw het aluminiumfolie
open. Maak een snede in de lengte en druppel er wat dressing over.
Knijp tijdens het eten de teentjes knoflook leeg en eet
samen met de courgette en de couscous.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten