vrijdag 29 maart 2013

gepofte courgette met notencouscous




Courgette is iets dat op zoveel manieren verwerkt kan worden. Maar als je eens wilt genieten van een gerecht waarin deze vrucht de hoofdrol speelt dan is dit een aanrader! Het pakketje is ook ideaal tijdens een barbecue. Leg ze 20 minuten in de hete kolen. De vegetariërs zullen je dankbaar zijn, maar de rest ook ;)

Ingrediënten per persoon

1 courgette
een paar tenen knoflook met velletje

voor de dressing:
3 eetlepels olijfolie extra vierge
2 eetlepels balsamicoazijn
1 halve theelepel gedroogde provinciaalse kruiden
1 theelepel mosterd
peper en zout

voor de notencouscous
1 kopje couscous
1 handje gepelde walnoten
2 eetlepels amandelschaafsel
een paar takjes koriander
2 bosuitjes fijngesneden
olijfolie extra vierge
peper en zout


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pak de courgette en de knoflooktenen in met aluminiumfolie en leg het pakketje midden in de oven op het rooster. Dit duurt 30 minuten.
Maak ondertussen de dressing en de couscous.
Klop alle ingrediënten voor de dressing door elkaar tot een gladde saus en zet weg.

Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking en laat afkoelen. Bak in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin. (let op dit gaat snel) Doe de afgekoelde couscous in een schaal en schep er de koriander, bosui, het amandelschaafsel, de walnoten en peper en zout door. Besprenkel de couscous met olijfolie.
Haal de courgette uit de oven en vouw het aluminiumfolie open. Maak een snede in de lengte en druppel er wat dressing over.
Knijp tijdens het eten de teentjes knoflook leeg en eet samen met de courgette en de couscous.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen