donderdag 14 februari 2013

snelle ravioli voor je valentijn




Jou geliefde zit vandaag helemaal niet te wachten op oesters, kreeft en truffels. Voer hem of haar een bordje zelfgemaakte ravioli. Dit gerecht met zelfgemaakte vulling en liefdevol gevormde envelopjes is een mooi en heerlijk Valentijns recept.

Ik geef toe ik maak nooit verse pasta. Ik heb geen pastamachine en ik gebruik meel van harde tarwe voor pizzabodems en andere dingen. Maar ik ben wel een enorme fan van pasta. Mijn voorraadkast is een bibliotheek van verschillende gedroogde pastavormen. En dan ravioli of tortellini, ooit een lekkere gedroogde versie gehad? Laat het mij weten want ik vind ze nooit lekker en verse ravioli is weer peperduur. Hieronder volgt het beste fop-recept ooit. In een handomdraai maak je op deze wijze verse ravioli, zonder pastamachine, zonder ingewikkelde technieken, lekker en klaar in een handomdraai. Het geheim zijn de wontonvellen. Je kunt ze kant en klaar kopen bij de Chinese supermarkt uit het vriesvak. Ideaal om heerlijke gestoomde dimsum hapjes van te maken. Maar ook perfect voor deze fop-ravioli.

Ingrediƫnten voor 2 personen
1 pakje wontonvellen. Ongeveer 20 pp
15 zongedroogde tomaten uitgelekt
1 pakje verse ricotta
6 eetlepels Parmezaanse kaas
peper en zout
lekkere olijfolie
verse basilicum


Ontdooi de wontonvellen.
Maak de vulling. Je kunt natuurlijk vullingen maken van wat je maar wilt.
Pureer de zongedroogde tomaat samen met de Parmezaanse kaas.
Prak de ricotta erdoor en proef op zout en peper.
Breng een grote pan water aan de kook. 
Leg met twee dessertlepels een bolletje vulling op de ontdooide wontonvellen. Leg er een velletje overheen en druk de randen stevig aan met een vork. Kook de ravioli gaar in 5 minuten. (check of de pasta gaar is, de kooktijd kan wat verschillen per merk)
Besprenkel met mooie olijfolie, maal er grof zeezout over en garneer met verse basilicumblaadjes.

Ik heb er voor gekozen om deze ravioli heel simpel op te dienen. Hij is ook heerlijk met bijvoorbeeld een zelfgemaakte tomatensaus of room, met wat parmaham, kappertjes, olijven… experimenteer er op los!

Dit recept draag ik op aan Avalon en Dave.


1 opmerking:

  1. oh.....ik zou zeggen neem een pastamachine, echt zzzzOoooOOOOO goddelijk lekker verse pasta en ook nog makkelijk te maken :-)( en dan stukker goedkoper dat gekocht ook nog)

    BeantwoordenVerwijderen