Jou geliefde zit vandaag
helemaal niet te wachten op oesters, kreeft en truffels. Voer hem of haar een
bordje zelfgemaakte ravioli. Dit gerecht met zelfgemaakte vulling en liefdevol
gevormde envelopjes is een mooi en heerlijk Valentijns recept.
Ik geef toe ik maak
nooit verse pasta. Ik heb geen pastamachine en ik gebruik meel van harde tarwe
voor pizzabodems en andere dingen. Maar ik ben wel een enorme fan van pasta.
Mijn voorraadkast is een bibliotheek van verschillende gedroogde pastavormen.
En dan ravioli of tortellini, ooit een lekkere gedroogde versie gehad? Laat het
mij weten want ik vind ze nooit lekker en verse ravioli is weer peperduur.
Hieronder volgt het beste fop-recept ooit. In een handomdraai maak je op deze
wijze verse ravioli, zonder pastamachine, zonder ingewikkelde technieken,
lekker en klaar in een handomdraai. Het geheim zijn de wontonvellen. Je kunt ze
kant en klaar kopen bij de Chinese supermarkt uit het vriesvak. Ideaal om
heerlijke gestoomde dimsum hapjes van te maken. Maar ook perfect voor deze
fop-ravioli.
Ingrediƫnten voor 2
personen
1 pakje wontonvellen.
Ongeveer 20 pp
15 zongedroogde
tomaten uitgelekt
1 pakje verse ricotta
6 eetlepels
Parmezaanse kaas
peper en zout
lekkere olijfolie
verse basilicum
Ontdooi de wontonvellen.
Maak de vulling. Je kunt natuurlijk vullingen maken van wat
je maar wilt.
Pureer de zongedroogde tomaat samen met de Parmezaanse kaas.
Prak de ricotta erdoor en proef op zout en peper.
Leg met twee dessertlepels een bolletje vulling op de
ontdooide wontonvellen. Leg er een velletje overheen en druk de randen stevig
aan met een vork. Kook de ravioli gaar in 5 minuten. (check of de pasta gaar
is, de kooktijd kan wat verschillen per merk)
Besprenkel met mooie olijfolie, maal er grof zeezout over en
garneer met verse basilicumblaadjes.
Ik heb er voor gekozen om deze ravioli heel simpel op te
dienen. Hij is ook heerlijk met bijvoorbeeld een zelfgemaakte tomatensaus of
room, met wat parmaham, kappertjes, olijven… experimenteer er op los!
Dit recept draag ik op aan Avalon en Dave.
oh.....ik zou zeggen neem een pastamachine, echt zzzzOoooOOOOO goddelijk lekker verse pasta en ook nog makkelijk te maken :-)( en dan stukker goedkoper dat gekocht ook nog)
BeantwoordenVerwijderen