Ik kan geen genoeg
krijgen van gepofte aardappels. Het is een heerlijk bijgerecht bij vlees, vis
of gegrilde groenten, kan altijd als je toch al iets aan het bakken bent en is
gezond! Onderstaand gerecht kan door voor een borrelhap, een lonely dinner, een
bijgerecht bij een salade, barbecue, of zelfs een midnight snack!
Ingrediƫnten
Vastkokende
aardappels
Chorizo in zo dun
mogelijk gesneden plakjes
(halveer de plakjes
chorizo als de aardappels aan de kleine kant zijn)
Peper
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels en kook ze ongeveer 10 minuten.
Snijd er daarna inkepingen in die de aardappel net niet
doorsnijden.
Duw her en der de plakjes chorizo tussen de inkepingen en leg de aardappels in de oven. Gebruik een ovenschaal want de chorizo zal wat olie gaan lekken.
Duw her en der de plakjes chorizo tussen de inkepingen en leg de aardappels in de oven. Gebruik een ovenschaal want de chorizo zal wat olie gaan lekken.
Afhankelijk van de maat van je aardappels zal de baktijd
variabel zijn. Ze kunnen een stuk korter dan wanneer je de aardappels rauw
poft. Check na 10 minuten of de schil lekker knapperig is en de aardappel
helemaal gaar.
Aparte combi! Lijkt me wel lekker!
BeantwoordenVerwijderen