donderdag 28 februari 2013

gepofte aardappels met chorizo



Dit is een uitgebreidere versie van dit recept.
Ik kan geen genoeg krijgen van gepofte aardappels. Het is een heerlijk bijgerecht bij vlees, vis of gegrilde groenten, kan altijd als je toch al iets aan het bakken bent en is gezond! Onderstaand gerecht kan door voor een borrelhap, een lonely dinner, een bijgerecht bij een salade, barbecue, of zelfs een midnight snack!

Ingredi├źnten
Vastkokende aardappels
Chorizo in zo dun mogelijk gesneden plakjes
(halveer de plakjes chorizo als de aardappels aan de kleine kant zijn)
Peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels en kook ze ongeveer 10 minuten.
Snijd er daarna inkepingen in die de aardappel net niet doorsnijden.



Duw her en der de plakjes chorizo tussen de inkepingen en leg de aardappels in de oven. Gebruik een ovenschaal want de chorizo zal wat olie gaan lekken.

Afhankelijk van de maat van je aardappels zal de baktijd variabel zijn. Ze kunnen een stuk korter dan wanneer je de aardappels rauw poft. Check na 10 minuten of de schil lekker knapperig is en de aardappel helemaal gaar. 

1 opmerking: