vrijdag 15 februari 2013

eten uit de voorraadkast: Tomatensoep met linzen




Al deze ingrediënten kun je zowaar in huis hebben. Mocht je nu geen verse gember hebben gebruik je poeder. Heb je geen paprika, dan is een courgette, wortel of bleekselderij een prima alternatief. Dit is een fijn recept om achter de hand te hebben voor onverwacht bezoek, met een stukje lekker brood erbij is het een heerlijke maaltijdsoep. Nog een voordeel is dat je kunt invriezen wat je overhoud. Want er is maar één ding makkelijker dan deze soep en dat is een restje uit de vriezer opwarmen!

Ingrediënten voor 2 personen (maaltijd) of voor vier (voorgerecht)

1 grote ui zeer fijngesneden
2 tenen knoflook fijngeknepen
1 rode (punt)paprika
2 cm gember fijngehakt
1 blik tomaten op sap
500 ml bouillon van kip, groenten of tomaat
2 theelepels zwarte sambal
2 theelepels gemalen komijn
2 theelepels kurkuma
1 eetlepel tamarindesiroop
1 klein kopje gedroogde rode linzen
zout
chilipepervlokken
verse peterselie of koriander om mee te serveren.


Doe de gember, knoflook, paprika en ui in een pan met dikke bodem. Laat 20 minuten op laag vuur bakken, schep af en toe om.
Ze het vuur hoger en voeg het blik tomaten, de bouillon en de linzen toe.

Breng het geheel aan de kook en laat zacht pruttelen tot de linzen gaar zijn. (deze tijd varieert van 10 tot 20 minuten) Als de linzen gaar zijn zullen ze een beetje stuk gaan tijdens het roeren en ontstaat er een dikke soep. Voeg de komijn, kurkuma, sambal en tamarinde toe. Je kunt wat water toevoegen tot de soep de structuur heeft die jij lekker vind. Breng alles op nieuw aan de kook. Voeg zout en chilipeper toe om de soep op smaak te brengen. Garneer met korianderblaadjes of fijngehakte peterselie. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen