Quinoa. Zo lekker en
zo bijzonder! Voor dit gerecht gebruikte ik een mix van rode en witte quinoa.
Maar als je maar een soort in huis hebt dan is het nog steeds heerlijk op deze
wijze. Het is een prima hoofdgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees. Ik kan
me voorstellen dat je het voor je vrienden serveert met warm naanbrood en een
lekkere knoflookyoghurt.
Ingrediƫnten voor 2
personen
1 grote ui in ringen
2 puntpaprika’s in
kleine stukjes gehakt
1 teen knoflook in
dunne plakjes
2 kopjes quinoa
1 theelepel ras el
hanout (dit specerij is verkrijgbaar bij de betere gesorteerde supermarkt en
absoluut bij elke toko of Turkse winkel)
1 handje hazelnoten
olijfolie
peper en zout
voor de pesto:
1 bos platte
peterselie
1 flinke hand
hazelnoten
50 ml olijfolie van
goede kwaliteit
2 eetlepels zachte
geitenkaas
1 half teentje
knoflook
peper en zout
Doe de uien, paprika, ras el hanout en knoflook in een
koekenpan met een scheut olijfolie op laag vuur. Laat dit zacht bakken en schep
af en toe om. Dit moet ongeveer 40 minuten zacht fruiten.
Maak ondertussen de peterseliepesto.
Doe alle ingrediƫnten voor de pesto in een keukenmachine/blender of gebruik de staafmixer en maak er een mooie gladde pasta van.
Doe alle ingrediƫnten voor de pesto in een keukenmachine/blender of gebruik de staafmixer en maak er een mooie gladde pasta van.
kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de rest van de hazelnoten goudbruin in een droge
koekenpan.
Roer het paprikamengsel door de quinoa en strooi er peper,
zout en de hazelnoten over. Schep de peterseliepesto over je gerecht en serveer
direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten