maandag 21 januari 2013

Kleurige quinoa met peterseliepesto



Quinoa. Zo lekker en zo bijzonder! Voor dit gerecht gebruikte ik een mix van rode en witte quinoa. Maar als je maar een soort in huis hebt dan is het nog steeds heerlijk op deze wijze. Het is een prima hoofdgerecht of bijgerecht bij een stukje vlees. Ik kan me voorstellen dat je het voor je vrienden serveert met warm naanbrood en een lekkere knoflookyoghurt.

Ingrediƫnten voor 2 personen

1 grote ui in ringen
2 puntpaprika’s in kleine stukjes gehakt
1 teen knoflook in dunne plakjes
2 kopjes quinoa
1 theelepel ras el hanout (dit specerij is verkrijgbaar bij de betere gesorteerde supermarkt en absoluut bij elke toko of Turkse winkel)
1 handje hazelnoten
olijfolie
peper en zout

voor de pesto:
1 bos platte peterselie
1 flinke hand hazelnoten
50 ml olijfolie van goede kwaliteit
2 eetlepels zachte geitenkaas
1 half teentje knoflook
peper en zout

Doe de uien, paprika, ras el hanout en knoflook in een koekenpan met een scheut olijfolie op laag vuur. Laat dit zacht bakken en schep af en toe om. Dit moet ongeveer 40 minuten zacht fruiten.
Maak ondertussen de peterseliepesto.



Doe alle ingrediƫnten voor de pesto in een keukenmachine/blender of gebruik de staafmixer en maak er een mooie gladde pasta van.
kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de rest van de hazelnoten goudbruin in een droge koekenpan.
Roer het paprikamengsel door de quinoa en strooi er peper, zout en de hazelnoten over. Schep de peterseliepesto over je gerecht en serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen