woensdag 2 januari 2013

kanten koekjes




Eigenlijk kun je dit geen koekjes noemen, want er komt geen deeg aan te pas! Ze zijn zo dun dat ze bijna transparant zijn en erg licht. Prima koekjes om te serveren bij de thee, maar ook erg lekker om ijs of andere toetjes mee te garneren!

Ingrediƫnten
250 gram amandelschaafsel
80 gram witte basterdsuiker
citroenrasp van 1 citroen
2 eiwitten

Verwarm de oven voor op 150 graden en leg een laag bakpapier op je bakplaat.
Klop de eiwitten met de suiker en citroenrasp door elkaar. Schep voorzichtig het amandelschaafsel door dit mengsel.

Neem een koude metalen lepel (houd onder de kraan om goed koud te maken)
En schep hoopjes van het mengsel op het bakpapier. Druk daarna de hoopjes goed plat met een koude vork. Bak ze ongeveer 12 minuten in de oven en houd de deur van de oven op een kier. Check of ze mooi hard zijn geworden en laat op het bakpapier afkoelen.


Deze kletskop achtige koekjes kun je ook met andere noten maken, bijvoorbeeld met Pekan noten. Hak de noten dan fijn. Je koekjes zullen hierdoor wat dikker worden en hebben en paar minuten langere baktijd nodig. 

tip: bij de supermarkt is amandelschaafsel vaak erg duur en zit in een kleine verpakking. bij toko's, op markten en bij Chinese supermarkten kun je vaak veel grotere zakken krijgen voor de helft van het geld! 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen