Eigenlijk kun je dit geen koekjes noemen, want
er komt geen deeg aan te pas! Ze zijn zo dun dat ze bijna transparant zijn en
erg licht. Prima koekjes om te serveren bij de thee, maar ook erg lekker om ijs
of andere toetjes mee te garneren!
Ingrediƫnten
250 gram amandelschaafsel
80 gram witte basterdsuiker
citroenrasp van 1 citroen
2 eiwitten
Verwarm de oven voor op 150
graden en leg een laag bakpapier op je bakplaat.
Klop de eiwitten met de
suiker en citroenrasp door elkaar. Schep voorzichtig het amandelschaafsel door
dit mengsel.
Neem een koude metalen lepel
(houd onder de kraan om goed koud te maken)
En schep hoopjes van het
mengsel op het bakpapier. Druk daarna de hoopjes goed plat met een koude vork.
Bak ze ongeveer 12 minuten in de oven en houd de deur van de oven op een kier.
Check of ze mooi hard zijn geworden en laat op het bakpapier afkoelen.
Deze kletskop achtige koekjes
kun je ook met andere noten maken, bijvoorbeeld met Pekan noten. Hak de noten
dan fijn. Je koekjes zullen hierdoor wat dikker worden en hebben en paar
minuten langere baktijd nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten