Ik vind gepofte
aardappels echt een traktatie. Het liefste uit de gloeiende kooltjes van een
kampvuur, met zwarte geblakerde schil die je openbreekt en leeg eet met alleen
zout en roomboter. Maar ook thuis in de keuken kun je echt heerlijke aardappels
poffen. Vroeger gooide ik ze ingepakt in aluminiumfolie op de bakplaat in de
oven. Tot ik in een column van Sylvia Witteman las dat aluminiumfolie totaal
overbodig is en de schil heerlijk knapperig wordt zonder folie. Vervolgens
ontdekte ik een simpele techniek die je gepofte aardappels er prachtig uit
laten zien, en de knapperigheid van de schil sensationeel maakt!
Vastkokende
aardappels
Boter
Wat olie om in te
vetten
Peper en zout uit de
molen
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Was de aardappels goed schoon, en snijd ze in dunne plakjes
maar niet door! (zie foto voor voorbeeld)
Smeer wat olie op de bodem van een ovenschaal en leg de
aardappels er in.
Leg op elke aardappel een klein klontje roomboter en zet de schaal in de oven voor minimaal 40 minuten. afhankelijk van de maat van je aardappels.
Leg op elke aardappel een klein klontje roomboter en zet de schaal in de oven voor minimaal 40 minuten. afhankelijk van de maat van je aardappels.
Prik met een satéprikker in je aardappels om te kijken of ze
gaar zijn en neem uit de oven. Serveer direct en bestrooi de warme aardappel
met grof peper en zout.
Heerlijk, het water loopt me in de mond.
BeantwoordenVerwijderenEet je de schil dan ook op? Ziet er lekker uit!
BeantwoordenVerwijderenJazeker! Die is heerlijk knapperig :)
Verwijderen