woensdag 9 januari 2013

Aardappeltjes met mosterdkorst



Laat thuis, alleen… ik wil comford food, snel, lekker en niet te veel nadenken. Vervolgens liggen er in de kast alleen een zak krieltjes en wat rode uien. Daar weet ik wel raad mee. Binnen een half uur staat er een heerlijke dampende ovenschaal op tafel!

Ongeveer 400 gram krieltjes
1 grote rode ui grof gehakt
3 theelepels nigellazaad
2 theelepels komijn
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels paneermeel of broodkruim
olijfolie
peper en zout


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de krieltjes in de schil gaar. Vet een ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met de rode uien. Giet de aardappeltjes af en laat even opdrogen. Leg ze op de uien. Neem een stamper en duw de aardappels aan. Niet stuk maar een beetje gekneusd. Bestrooi met het nigellazaad, komijn, peper en zout. Smeer een dunne laag mosterd over de aardappels, besprenkel met olijfolie en bestrooi tot slot de ovenschotel met het paneermeel of broodkruim.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer direct.

Tip: Nigellazaad zijn de kleine zwarte zaadjes die op naanbrood zitten. Ze zijn fris en kruidig tegelijkertijd. Niet elke supermarkt heeft ze maar de natuurwinkel en Turkse winkel zeker. Ze blijven erg lang goed en zijn heerlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen