Laat thuis, alleen… ik
wil comford food, snel, lekker en niet te veel nadenken. Vervolgens liggen er
in de kast alleen een zak krieltjes en wat rode uien. Daar weet ik wel raad
mee. Binnen een half uur staat er een heerlijke dampende ovenschaal op tafel!
Ongeveer 400 gram
krieltjes
1 grote rode ui grof
gehakt
3 theelepels
nigellazaad
2 theelepels komijn
2 eetlepels mosterd
2 eetlepels
paneermeel of broodkruim
olijfolie
peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Kook de krieltjes in de schil gaar. Vet een
ovenschaal in met olijfolie en bedek de bodem met de rode uien. Giet de
aardappeltjes af en laat even opdrogen. Leg ze op de uien. Neem een stamper en
duw de aardappels aan. Niet stuk maar een beetje gekneusd. Bestrooi met het
nigellazaad, komijn, peper en zout. Smeer een dunne laag mosterd over de
aardappels, besprenkel met olijfolie en bestrooi tot slot de ovenschotel met
het paneermeel of broodkruim.
Zet de ovenschaal 15 minuten in de voorverwarmde oven en
serveer direct.
Tip: Nigellazaad zijn
de kleine zwarte zaadjes die op naanbrood zitten. Ze zijn fris en kruidig
tegelijkertijd. Niet elke supermarkt heeft ze maar de natuurwinkel en Turkse
winkel zeker. Ze blijven erg lang goed en zijn heerlijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten