maandag 31 december 2012

zo leuk was 2012!2012 was een jaar met veel ontwikkelingen voor Sarah aan de Kook. 2 januari kregen we de sleutel van ons nieuwe huis. Dolblij zijn we aan het klussen geslagen en wonen nu met veel plezier in ons droomhuis. De Groene Meisjes kwamen het resultaat vastleggen voor op hun heerlijke blog. Door alle drukte heb ik in 2012 te weinig tijd gehad om continue te blijven bloggen. Dit is één van mijn goede voornemens voor 2013, elke week een recept online! Op culinair gebied was het ook een mooi jaar. Het eerste broodje Hollandse nieuwe, picknicken in het bos, aspergetijd, de eerste keer eten in onze eigen tuin, de eerste keer koken voor mijn vriendinnen in het nieuwe huis, makarons eten in het park met mijn vriendin Shiron, zelf pizza’s bakken op de pizzasteen, appeltaart bakken met appels van eigen boom, een spontane trip naar Antwerpen waar Shiron en ik aten bij Fiskebar en dat was lékker!Ook de jaarlijkse trip naar mijn familie in Frankrijk was heerlijk. We konden eindelijk het evenement Dejeuner sur l’herbe bijwonen waar de straat is bedekt met gras en het vier dagen feest is. Met als afsluiter een diner aan een tafel van dertig meter lang. Verder at ik in Frankrijk voor het eerst een zee-egel wat misschien wel erg weinig vlees bevat voor zo’n mooi beestje, we aten de lekkerste pizza op het strand, bezochte markten en ik breide mijn collectie Opinel messen uit.


In 2012 reisden wij twee maal af naar Texel waar we ham aten van Texels lam, Texels bier dronken en genoten van alle andere dingen die dit eiland te bieden heeft.
Tijdens een van mijn vele kringlooptochten vond ik een koperen cataplana! Wie brengt dat nu naar de kringloop? Verder kookte ik soepjes, bladerde in extase door het nieuwe boek van The Selby, kookte ik recepten van Ottolenghi, Maakte ik op zondagen graag oeuf cocotte en kookte naar hartenlust voor vrienden en familie. Kortom het was prachtig!

Opvallend aan de bezoeken op mijn blog is dat de top drie recepten allemaal uit 2011 afkomstig zijn. Met stip op nummer 1 staat de gevulde portobello. Ik ben benieuwd wie van de duizenden bezoekers deze ook heeft gemaakt! Hieronder de top tien meest bezochte recepten van mijn blog:

5.  harira

In 2013 ga ik vrolijk verder met het schrijven van mijn recepten. Bedankt voor alle reacties en feedback. Ik sta altijd open voor nieuwe suggesties en ideeën. Gelukkig nieuwjaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten