donderdag 27 december 2012

Gekarameliseerde sjalotten met granaatappel



Er ligt volop wild in de winkels. Heerlijk, ik eet liever één keer in de twee weken een goed stuk wild dan elke dag vlees. Bij de specifieke smaak van wild hoort een karakteristiek bijgerecht. Je hebt talloze bijgerechten die zeer goed samengaan met wild, zoals stoofpeertjes, zoete aardappel, knolselderij gratin , en deze. Misschien een wat minder voor de hand liggend gerecht. Maar niet moeilijk en erg lekker!

Ingrediënten

20 sjalotten gepeld
1 granaatappel
1 borrelglaasje rode wijn
1 scheut balsamicoazijn van goede kwaliteit
1 snufje chilipepervlokken
2 theelepels bruine suiker
sap van een halve citroen
een paar takjes verse tijm
zout en peper

Maak de granaatappel schoon. Je kunt de zaadjes er 1 voor 1 uitpeuteren of even het geniale filmpje hieronder bekijken!



Verhit de boter in een pan met dikke bodem en bak de sjalotten rondom aan op hoog vuur. Draai het vuur wat lager en bestrooi de sjalotten met suiker. Blijf ze rustig omdraaien. Blus af met balsamico en de rode wijn. Voeg zout, rode peper en citroensap toe. Breng het geheel aan de kook. Laat ongeveer 15 minuten pruttelen tot al het vocht verdampt is. Draai de sjalotten regelmatig om. Prik met een satéprikker in een sjalot om te kijken of ze door en door zacht zijn. Doe de sjalotten in een kom met de granaatappel en schep voorzichtig door elkaar. Maal er wat verse zwarte peper over en serveer lauwwarm met de verse tijmblaadjes. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten