Winterpenen lachen mij
altijd zo toe vanuit hun papieren zakken bij de groenteboer. Toch is een kilo
winterpeen niet in één avond weg te werken. Een stuk fijngehakte winterpeen in een
stoofpotje, wat geraspte winterpeen in een salade, wat gestoomde winterpeen
bij de vis. En vervolgens heb je nog een halve kilo over. Hiervoor heb ik een
uitermate geschikt recept! Deze zachte wortelsoep met zijn curry-achtige smaak
is makkelijk te maken, snel klaar en waarschijnlijk staat meer dan de helft van
de ingrediënten gewoon al in je keuken!
Ingrediënten voor 6 porties
1 grote eetlepel
boter
1 stengel
bleekselderij gesnipperd
1 teen knoflook in
dunne plakjes
1 ui gesnipperd
1 kruimige aardappel
in stukjes
500 gram winterpeen
in plakjes
3 cm gemberwortel
fijngehakt
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
½ theelepel rode
chilivlokken
1 blik kokosmelk
500 ml bouillon
geraspte
sinaasappelschil van 1 sinaasappel
verse koriander
Doe de boter met de bleekselderij, knoflook, ui, aardappels,
wortel, gember, komijn en kurkuma in een soeppan en bak alles ongeveer vijf
minuten op laag vuur. Doe de bouillon bij de soep en breng aan de kook. Laat
rustig koken tot alle groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of blender zeer glad (als
hij te dik is voeg je wat water toe) Doe het blik kokosmelk en de
sinaasappelschil bij de soep en roer goed door. Laat de soep door en door heet
worden maar niet koken. Voeg zout en peper toe en proef of de soep goed op
smaak is.
Serveer in kleine kommetjes of glazen met verse koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten