zaterdag 29 december 2012

fluweelzachte wortelsoep



Winterpenen lachen mij altijd zo toe vanuit hun papieren zakken bij de groenteboer. Toch is een kilo winterpeen niet in één avond weg te werken. Een stuk fijngehakte winterpeen in een stoofpotje, wat geraspte winterpeen in een salade, wat gestoomde winterpeen bij de vis. En vervolgens heb je nog een halve kilo over. Hiervoor heb ik een uitermate geschikt recept! Deze zachte wortelsoep met zijn curry-achtige smaak is makkelijk te maken, snel klaar en waarschijnlijk staat meer dan de helft van de ingrediënten gewoon al in je keuken!

Ingrediënten voor 6 porties

1 grote eetlepel boter
1 stengel bleekselderij gesnipperd
1 teen knoflook in dunne plakjes
1 ui gesnipperd
1 kruimige aardappel in stukjes
500 gram winterpeen in plakjes
3 cm gemberwortel fijngehakt
1 theelepel komijn
1 theelepel kurkuma
½ theelepel rode chilivlokken
1 blik kokosmelk
500 ml bouillon
geraspte sinaasappelschil van 1 sinaasappel
verse koriander

Doe de boter met de bleekselderij, knoflook, ui, aardappels, wortel, gember, komijn en kurkuma in een soeppan en bak alles ongeveer vijf minuten op laag vuur. Doe de bouillon bij de soep en breng aan de kook. Laat rustig koken tot alle groenten gaar zijn.
Pureer de soep met een staafmixer of blender zeer glad (als hij te dik is voeg je wat water toe) Doe het blik kokosmelk en de sinaasappelschil bij de soep en roer goed door. Laat de soep door en door heet worden maar niet koken. Voeg zout en peper toe en proef of de soep goed op smaak is.

Serveer in kleine kommetjes of glazen met verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen