Dit is een
eenpansgerecht. Recepten voor eenpansmaaltijden kunnen soms een beetje vals
zijn. Dan staat er in de ingrediëntenlijst dat je gare pasta nodig hebt, of kokende bouillon. Naar mijn idee heb je daar toch echt een extra pan voor
nodig. Dit gerecht maak je écht in een enkele pan, het is écht in tien minuten
klaar en écht lekker!
1 flink
stuk chorizo in blokjes
2 rode uien
fijngehakt
2 tenen
knoflook in flinterdunne plakjes
schil van
1 citroen geraspt
1 blik
linzen (425 ml) uitgelekt
1 klein
blikje kikkererwten uitgelekt
2 handjes
kerstomaten
citroensap
van 1 citroen
basilicumblaadjes
peper en
zout
Doe de chorizo in een pan en roerbak op hoog vuur tot ze
knapperig beginnen te worden, draai het vuur iets lager en voeg de knoflook, ui
en citroenschil toe.
Roerbak alles op middelhoog vuur tot de uien glazig beginnen te worden. Doe dan de linzen en kikkererwten bij het mengsel en draai het vuur laag. Laat dit al roerend door en door warm worden. Leg de kerstomaatjes bovenop het mengsel en sluit de pan met een deksel. Laat dit pruttelen tot de tomaatjes warm zijn. Knijp de citroen uit boven de pan en bestrooi met zout en peper. Garneer met de basilicumblaadjes, serveer direct!
Roerbak alles op middelhoog vuur tot de uien glazig beginnen te worden. Doe dan de linzen en kikkererwten bij het mengsel en draai het vuur laag. Laat dit al roerend door en door warm worden. Leg de kerstomaatjes bovenop het mengsel en sluit de pan met een deksel. Laat dit pruttelen tot de tomaatjes warm zijn. Knijp de citroen uit boven de pan en bestrooi met zout en peper. Garneer met de basilicumblaadjes, serveer direct!
Klinkt lekker die ga ik zeker een keer maken.
BeantwoordenVerwijderenLiefs MamaNatuurlijk
staat voor straks op het menu! Ik ben benieuwd :)
BeantwoordenVerwijderen(kwam hier terecht door de mevrouw hierboven)
Ik ben benieuwd wat je vond van het resultaat!
Verwijderen:)