zondag 18 november 2012

pittige linzenschotel




Dit is een eenpansgerecht. Recepten voor eenpansmaaltijden kunnen soms een beetje vals zijn. Dan staat er in de ingrediëntenlijst dat je gare pasta nodig hebt, of kokende bouillon. Naar mijn idee heb je daar toch echt een extra pan voor nodig. Dit gerecht maak je écht in een enkele pan, het is écht in tien minuten klaar en écht lekker!

2 personen

1 flink stuk chorizo in blokjes
2 rode uien fijngehakt
2 tenen knoflook in flinterdunne plakjes
schil van 1 citroen geraspt
1 blik linzen (425 ml) uitgelekt 
1 klein blikje kikkererwten uitgelekt
2 handjes kerstomaten
citroensap van 1 citroen
basilicumblaadjes
peper en zout


Doe de chorizo in een pan en roerbak op hoog vuur tot ze knapperig beginnen te worden, draai het vuur iets lager en voeg de knoflook, ui en citroenschil toe.


Roerbak alles op middelhoog vuur tot de uien glazig beginnen te worden. Doe dan de linzen en kikkererwten bij het mengsel en draai het vuur laag. Laat dit al roerend door en door warm worden. Leg de kerstomaatjes bovenop het mengsel en sluit de pan met een deksel. Laat dit pruttelen tot de tomaatjes warm zijn. Knijp de citroen uit boven de pan en bestrooi met zout en peper. Garneer met de basilicumblaadjes, serveer direct!

3 opmerkingen:

  1. Klinkt lekker die ga ik zeker een keer maken.

    Liefs MamaNatuurlijk

    BeantwoordenVerwijderen
  2. staat voor straks op het menu! Ik ben benieuwd :)
    (kwam hier terecht door de mevrouw hierboven)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben benieuwd wat je vond van het resultaat!
      :)

      Verwijderen