woensdag 21 november 2012

Aardappelpreisoep met chorizo en gorgonzola



Deze soep is heerlijk in de herfst en winter. Dit soepje heeft meer voordelen! Hij is spotgoedkoop, gezond, laat zich prima invriezen en is geschikt als voorgerecht of maaltijdsoep.

Ingrediënten

2 eetlepels roomboter
2 preien in ringen
een stuk of 5 kruimige aardappels in kleine blokjes
2 tenen knoflook in dunne plakjes
2 uien fijngesnipperd
zelfgemaakte kippenbouillon of 1 pot kippenbouillon.
(liever geen bouillonblokjes)
een flink stuk chorizo in plakjes
een stukje gorgonzola of andere blauwe kaas
een paar takjes basilicum

Laat de roomboter smelten in een grote pan en doe de prei, uien, aardappels en knoflook er in. Roer goed om en fruit op middelhoog vuur de groenten zo’n 5 minuten aan.


Doe de bouillon bij de soep, vul aan met water tot alles nét onderstaat en breng het geheel aan de kook. Laat 20 minuten zacht pruttelen met het deksel op de pan. Vervolgens neem je de staafmixer en pulseer je kort. Het is de bedoeling dat een deel van de soep niet gepureerd wordt. Als je een blender gebruikt dan neem je een klein deel uit de soep, pureer en doe terug in de pan. Proef de soep en breng op smaak met een flinke snuf zout en peper.
Bak in een koekenpan de blokjes chorizo krokant, en hak de basilicumblaadjes fijn.
Verdeel de soep over kommen en doe in elke kom wat plakjes chorizo met wat olie uit de pan, verkruimel er wat gorgonzola over en garneer met de fijngehakte basilicum.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten