Tuurlijk
hebben we onszelf de hele zomer tegoed gedaan aan heerlijk ijs.
Zelfgemaakt of niet. IJstaart, sorbetijs, softijs, granito, of
ijscocktails, ik vind het allemaal heerlijk. Maar toch blijft het af
en toe lekker om een knapperige koek, zoete cake of plakkerige taart
te serveren. Niet te moeilijk natuurlijk. Zoals deze pecankoek.
Probeer deze zoete plakkerige vulling op heerlijke brosse koek maar
eens te weerstaan. Volstaat met (jawel) een bolletje ijs!
Ingrediƫnten
250
gram bloem
100
gram suiker
250
gram roomboter
300
gram pecannoten
150
gram stroop
75
gram rietsuiker
27
ml room
Verwarm
de oven voor op 180 °C. meng de bloem, suiker, boter en een
snufje zout in een mengkom tot een kruimelig deeg. Kneed tot een
mooie gladde bal, bekleed een bakblik ermee en zet 20 minuten in de
oven. Doe de noten in een ovenschaal en zet deze 10 minuten bij de
bodem in de oven of tot ze mooi diepbruin zijn.
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng zacht aan de kook en laat 6 minuten op laag vuur inkoken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 minuten in de oven. Serveer de pecankoek koud.
Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng zacht aan de kook en laat 6 minuten op laag vuur inkoken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 minuten in de oven. Serveer de pecankoek koud.
Deze lijkt me heerlijk, ik sla hem op op Pinterest en ga 'm zeker een keertje maken :)
BeantwoordenVerwijderen