maandag 3 september 2012

pecankoek



Tuurlijk hebben we onszelf de hele zomer tegoed gedaan aan heerlijk ijs. Zelfgemaakt of niet. IJstaart, sorbetijs, softijs, granito, of ijscocktails, ik vind het allemaal heerlijk. Maar toch blijft het af en toe lekker om een knapperige koek, zoete cake of plakkerige taart te serveren. Niet te moeilijk natuurlijk. Zoals deze pecankoek. Probeer deze zoete plakkerige vulling op heerlijke brosse koek maar eens te weerstaan. Volstaat met (jawel) een bolletje ijs!

Ingrediƫnten
250 gram bloem
100 gram suiker
250 gram roomboter
300 gram pecannoten
150 gram stroop
75 gram rietsuiker
27 ml room


Verwarm de oven voor op 180 °C. meng de bloem, suiker, boter en een snufje zout in een mengkom tot een kruimelig deeg. Kneed tot een mooie gladde bal, bekleed een bakblik ermee en zet 20 minuten in de oven. Doe de noten in een ovenschaal en zet deze 10 minuten bij de bodem in de oven of tot ze mooi diepbruin zijn.

Verhit ondertussen de stroop, basterdsuiker en slagroom in een steelpan. Breng zacht aan de kook en laat 6 minuten op laag vuur inkoken. Neem het bakblik uit de oven en verdeel de noten over de taartbodem. Schenk de karamelsaus erover en bak nog 20 minuten in de oven. Serveer de pecankoek koud.

1 opmerking:

  1. Deze lijkt me heerlijk, ik sla hem op op Pinterest en ga 'm zeker een keertje maken :)

    BeantwoordenVerwijderen