maandag 2 juli 2012

kleine rucola taartjes




Wil je iets verrassends voor bij een picknick? Dan is dit het perfecte gerecht Deze taartjes zijn koud ook erg lekker. Maak ze wel op dezelfde dag, dan zijn ze op hun best. Ze zijn ook leuk als borrelhapje, amuse, of als je ze iets groter maakt, een prachtig vegetarisch voorgerecht.

Ingrediënten voor 4 stuks

6 vellen kant en klaar bladerdeeg ontdooid
1 eetlepel olijfolie
1 halve ui fijngesnipperd
2 tenen knoflook fijngehakt
2 handjes rucola
3 eieren losgeklopt
125 gram ricotta
1 snufje nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 180 graden
Leg de velletjes bladerdeeg op elkaar en rol uit tot een grote lap. Snijd 4 rondjes uit het deeg. Bekleed hiermee 4 kleine taartvormpjes of muffinvormpjes. Prik er met een vork wat gaatjes in. Zet de beklede vormpjes 5 minuten in de oven. (niet langer!) Haal de vormen er uit.


Bak in een braadpan de ui en de knoflook in 5 minuten glazig en voeg de rucola toe. Blijf roerbakken tot de rucola geslonken is en haal de pan van het vuur. Schep in een kom de eieren, ricotta en nootmuskaat door elkaar met wat zout en peper. Schep het rucolamengsel er door. Schep de vulling in de deegvormen en bak de taartjes gaar. Dit duurt ongeveer 25 minuten. Je kunt dit controleren door met een vork in de kern van een taartje te prikken. Is de vork droog, dan zijn de taartjes gaar. 

2 opmerkingen:

  1. Ehm.. Ik zie geen foto van de taartjes maar alleen een foto van jou?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Helaas geen foto van de rucolataartjes vandaag!

    BeantwoordenVerwijderen