maandag 9 juli 2012

ijskoude komkommersoep



Deze koude zomersoep heeft maar weinig uitleg nodig. Ideaal als lunch of voorgerecht op bloedhete dagen.
Het uiterlijk van deze makkelijke soep is trouwens indrukwekkend!

Ingrediƫnten voor 4 personen

1 grote komkommer geschild en in stukken
2 eetlepels verse dille
3 eetlepels creme fraiche
zout en peper
3 gepelde pomodori tomaten
10 blaadjes basilicum

Salsa:
1 tomaat
1 kleine rode ui
5 basilicumblaadjes
peper en zout

balsamicoazijn om te garneren

Pureer met de staafmixer of blender de komkommer, dille en creme fraiche. Roer hier een flinke snuf zout en peper door en zet weg in de koelkast.

Pel de tomaten door een kruis in de schil te snijden en ze onder te dompelen in heet water. Trek vervolgens de schil er af en pureer de tomaten samen met de basilicumblaadjes. Voeg hierbij ook een flinke snuf zout en peper en zet weg in de koelkast.
Snijd voor de salsa de tomaat in partjes en knijp de zaadlijsten en vocht er uit. Hak het vruchtvlees ragfijn. Snijd vervolgens ook de ui en de basilicumblaadjes fijn en roer alles door elkaar met een beetje zout en peper.
Schep voor het opdienen een laagje komkommersoep in diepe borden.
Vervolgens een schepje tomatensoep in het midden en schep tot slot een eetlepel salsa in het midden. Besprenkel met balsamicoazijn en serveer direct. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen