Deze
koude zomersoep heeft maar weinig uitleg nodig. Ideaal als lunch of
voorgerecht op bloedhete dagen.
Het
uiterlijk van deze makkelijke soep is trouwens indrukwekkend!
Ingrediƫnten
voor 4 personen
1
grote komkommer geschild en in stukken
2
eetlepels verse dille
3
eetlepels creme fraiche
zout
en peper
3
gepelde pomodori tomaten
10
blaadjes basilicum
Salsa:
1
tomaat
1
kleine rode ui
5
basilicumblaadjes
peper
en zout
balsamicoazijn
om te garneren
Pureer
met de staafmixer of blender de komkommer, dille en creme fraiche.
Roer hier een flinke snuf zout en peper door en zet weg in de
koelkast.
Pel
de tomaten door een kruis in de schil te snijden en ze onder te
dompelen in heet water. Trek vervolgens de schil er af en pureer de
tomaten samen met de basilicumblaadjes. Voeg hierbij ook een flinke
snuf zout en peper en zet weg in de koelkast.
Snijd
voor de salsa
de tomaat in partjes en knijp de zaadlijsten en vocht er
uit. Hak het vruchtvlees ragfijn. Snijd vervolgens ook de ui en de
basilicumblaadjes fijn en roer alles door elkaar met een beetje zout
en peper.
Schep
voor het opdienen een laagje komkommersoep in diepe borden.
Vervolgens
een schepje tomatensoep in het midden en schep tot slot een eetlepel
salsa in het midden. Besprenkel met balsamicoazijn en serveer direct.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten