maandag 30 juli 2012

hartige vijgentaartjes


Dit is een prachtig, simpel en vegetarisch voorgerecht dat in een oogwenk op tafel staat. De taartjes zijn ook geschikt om van te voren te maken en op elk gewenst tijdstip a la minute af te bakken.




Ingrediƫnten voor 4 stuks

4 vellen roomboter bladerdeeg
ongeveer 100 gram geitenkaas
gedroogde oregano
5 a 6 vijgen in plakjes
2 handjes verse rucola of verse kruiden als tijm of oregano
olijfolie
peper en zout

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vouw de hoeken van de deegvelletjes terug tot er een soort rondje ontstaat en druk die weer plat tot ongeveer de maat van een schoteltje (het hoeft allemaal niet zo netjes).

Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Brokkel de geitenkaas over de deegplakken en schik de plakjes vijg er op. Bestrooi met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie.
Bak de taartjes 15 minuten in de oven. Serveer ze op verwarmde borden en schik op elk taartje wat rucola of kruiden en besprenkel nogmaals met wat olijfolie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen