Dit
is een prachtig, simpel en vegetarisch voorgerecht dat in een oogwenk
op tafel staat. De taartjes zijn ook geschikt om van te voren te
maken en op elk gewenst tijdstip a la
minute af te bakken.
Ingrediƫnten
voor 4 stuks
4
vellen roomboter bladerdeeg
ongeveer
100 gram geitenkaas
gedroogde
oregano
5
a 6 vijgen in plakjes
2
handjes verse rucola of verse kruiden als tijm of oregano
olijfolie
peper
en zout
Verwarm
de oven voor op 180 graden. Vouw de hoeken van de deegvelletjes terug
tot er een soort rondje ontstaat en druk die weer plat tot ongeveer
de maat van een schoteltje (het hoeft allemaal niet zo netjes).
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Brokkel de geitenkaas over de deegplakken en schik de plakjes vijg er op. Bestrooi met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie.
Leg ze op een met bakpapier bedekte bakplaat. Brokkel de geitenkaas over de deegplakken en schik de plakjes vijg er op. Bestrooi met peper, zout, oregano en besprenkel met olijfolie.
Bak
de taartjes 15 minuten in de oven. Serveer ze op verwarmde borden en
schik op elk taartje wat rucola of kruiden en besprenkel nogmaals met wat
olijfolie.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten