Fruit
roosteren is een heerlijk werkje. Je hoeft nergens over na te denken.
Zoek gewoon wat lekkere stevige vruchten uit, zoals mango, abrikozen,
nectarine, perzik, vijgen, peren of pruimen.
Rooster
ze en je huis ruikt verrukkelijk. Een heerlijke basis voor een toetje
in huis of wat dacht je van ontbijt! Een goede tip is om dit gerecht
a la minute te bereiden voor je gasten en het nog warm te serveren op
een laag romig vanille-ijs.
Gebruik
voor dit gerecht nooit overrijp fruit.
Ingrediƫnten
een
flink aantal gemixte vruchten (zie hierboven voor geschikte soorten)
1
citroen
1
sinaasappel
zoete
likeur naar keuze (43, Amaretto, Tia Maria, Grand Marnier)
Schil
en ontpit de vruchten waar nodig en verdeel ze in een laag over een
grote braadslee. Knijp de sinaasappel en citroen uit boven het
fruitmengsel en zet 15 minuten in de oven.
Haal
de braadslee uit de oven en besprenkel royaal met de likeur en zet in de oven tot het fruit zacht en stroperig is geworden.
Laat
het fruit voor het serveren even 2 minuten rusten.
Ohh wat lekker, dat ga ik eens proberen! :)
BeantwoordenVerwijderenGister gemaakt. Erg succesvol, ook bij de kinderen. Voor hen speciaal de likeur vervangen voor wat siroop, maar smaakte evengoed heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen