woensdag 15 augustus 2012

geroosterd zomerfruit




Fruit roosteren is een heerlijk werkje. Je hoeft nergens over na te denken. Zoek gewoon wat lekkere stevige vruchten uit, zoals mango, abrikozen, nectarine, perzik, vijgen, peren of pruimen.
Rooster ze en je huis ruikt verrukkelijk. Een heerlijke basis voor een toetje in huis of wat dacht je van ontbijt! Een goede tip is om dit gerecht a la minute te bereiden voor je gasten en het nog warm te serveren op een laag romig vanille-ijs.
Gebruik voor dit gerecht nooit overrijp fruit.

Ingrediƫnten

een flink aantal gemixte vruchten (zie hierboven voor geschikte soorten)
1 citroen
1 sinaasappel
zoete likeur naar keuze (43, Amaretto, Tia Maria, Grand Marnier)


Verwarm de oven voor op 200 graden.
Schil en ontpit de vruchten waar nodig en verdeel ze in een laag over een grote braadslee. Knijp de sinaasappel en citroen uit boven het fruitmengsel en zet 15 minuten in de oven.
Haal de braadslee uit de oven en besprenkel royaal met de likeur en zet in de oven tot het fruit zacht en stroperig is geworden.
Laat het fruit voor het serveren even 2 minuten rusten. 



2 opmerkingen:

  1. Ohh wat lekker, dat ga ik eens proberen! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Gister gemaakt. Erg succesvol, ook bij de kinderen. Voor hen speciaal de likeur vervangen voor wat siroop, maar smaakte evengoed heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen