Na
vele gazpacho's te hebben gemaakt op basis van recepten uit
kookboeken kan ik deze tot mijn eigen klassiekers rekenen. Ontzettend
makkelijk te maken met slechts wat snijwerk en pureren. Het
resultaat is heerlijk. Een verfrissende koele soep, met een knapperige bite van paprika en komkommer. Vind je koude soep een gek idee? Dit is toch zeker het proeven waard!. Een
heerlijk verkoelend gerecht op warme zomeravonden!
Ingrediënten
voorgerecht 4 personen
2
verse rijpe tomaten
1
halve komkommer geschild
1
bosuitje
1
rode paprika
1
blik ontvelde tomaten op sap
1
teen knoflook
1
beker ijskoud water
1
ansjovisfilet uit blik
1
handje verse basilicumblaadjes
olijfolie
van goede kwaliteit
balsamico
azijn
zout,
peper en suiker
Maak
de paprika, komkommer en verse tomaten schoon en snijd in stukken.
Snijd een kwart van de paprika, van de komkommer 5cm zonder zaad en
een halve verse tomaat in minuscule dobbelsteentjes. Doe deze in een
grote schaal waar je de soep uit wilt serveren. Hak het bosuitje in
piepkleine ringetjes en voeg deze er bij.
Neem
vervolgens een blender, keukenmachine of staafmixer en pureer het
blik tomaten met sap samen met de rest van de verse tomaten, de
komkommer, knoflook, ansjovisfilet en de beker koud water. Pureer
helemaal glad en roer er twee eetlepels olijfolie doorheen.
Doe
de soep bij de fijngehakte groenten in de kom en roer goed door
elkaar. Voeg drie eetlepels balsamicoazijn toe, twee theelepels
suiker en een flinke snuf peper en zout. Roer goed en proef of de
soep de juiste smaak heeft.
Laat
de soep in de koelkast door en door koud worden en serveer met
fijngehakte basilicum.
Tip;
Deze prachtige rode soep is ook erg lekker om als amuse te serveren.
Bijvoorbeeld in een klein glaasje met een lepeltje crème fraîche en
verse kruiden!
Beste Gazpacho OOIT!
BeantwoordenVerwijderen