Deze
tomatensalade is het simpelste recept dat ik ken. Om te serveren bij
een avondmaal smaakt hij het allerlekkerst bij bereiding alvast in de
ochtend. Ook als lunch met lekker vers brood erbij is dit
fantastisch.
Rijpe
tomaten of cherrytomaatjes.
Een
paar bosuitjes
Olijfolie
Balsamico
azijn
Peper
en zout
1
handje basilicumblaadjes
Neem
een plat bord of platte schaal.
Snijd
de tomaten in dunne plakken en leg dakpansgewijs op de schaal. Snijd
de bosui in hele fijne ringetjes en strooi over de tomaten. Bestrooi
alles met zout en peper.
Besprenkel
de salade met olijfolie en balsamico van zeer goede kwaliteit. Dek de
schaal af en geef de verschillende smaken even hun tijd. Bestrooi voor het serveren met verse
basilicumblaadjes.
Je
kunt deze salade uitbreiden door plakjes seranoham over de tomaten te
draperen.
De
dressing kun je aanpassen door in een vijzel een flinke hoeveelheid
basilicum tot moes te vijzelen en hierbij de olijfolie en balsamico
te voegen. Sprenkel dit mengsel over de salade.
Zo
zijn er wel nog meer varianten te verzinnen, maar hou het simpel!
Wat een mooie foto's! En ..LEKKER!
BeantwoordenVerwijderenEindelijk een recept voor een traditionele tomatensalade! Heerlijk!
BeantwoordenVerwijderen