zondag 17 juni 2012

tomatensalade






Deze tomatensalade is het simpelste recept dat ik ken. Om te serveren bij een avondmaal smaakt hij het allerlekkerst bij bereiding alvast in de ochtend. Ook als lunch met lekker vers brood erbij is dit fantastisch.

Ingrediƫnten:

Rijpe tomaten of cherrytomaatjes.
Een paar bosuitjes
Olijfolie
Balsamico azijn
Peper en zout
1 handje basilicumblaadjes

Neem een plat bord of platte schaal.
Snijd de tomaten in dunne plakken en leg dakpansgewijs op de schaal. Snijd de bosui in hele fijne ringetjes en strooi over de tomaten. Bestrooi alles met zout en peper.



Besprenkel de salade met olijfolie en balsamico van zeer goede kwaliteit. Dek de schaal af en geef de verschillende smaken even hun tijd. Bestrooi voor het serveren met verse basilicumblaadjes.


Je kunt deze salade uitbreiden door plakjes seranoham over de tomaten te draperen.

De dressing kun je aanpassen door in een vijzel een flinke hoeveelheid basilicum tot moes te vijzelen en hierbij de olijfolie en balsamico te voegen. Sprenkel dit mengsel over de salade.

Zo zijn er wel nog meer varianten te verzinnen, maar hou het simpel!



2 opmerkingen:

  1. Wat een mooie foto's! En ..LEKKER!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Eindelijk een recept voor een traditionele tomatensalade! Heerlijk!

    BeantwoordenVerwijderen