Als
het om pasta gaat hanteer ik één regel: Less is more! Deze pasta is
een goed voorbeeld. Een zalig gerecht met een minimum aan
ingrediënten en een maximum aan subtiele smaken. Laat je niet
afschrikken door de ansjovis. Ze geven de croutons een zeer krachtige
zoute smaak die het gerecht een boost geeft. Prima als voorgerecht,
maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld kruidige worstjes erbij of
gebraden kip.
Ingrediënten
voor 4 personen
300
gram gedroogde pasta (linguine spaghetti of cappellini)
4
takken rijpe kerstomaatjes
olijfolie
van topkwaliteit
1
hele dikke bos basilicum grofgehakt
1
bosje mint grofgehakt
1
bosje peterselie zeer fijngehakt
3
sneetjes (oud) witbrood zonder korstjes in minidobbelsteentjes
8
ansjovisfilets
4
tenen knoflook fijngehakt
Verwarm
de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten aan de tak op een bakplaat
met aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en royaal met peper en
zout. Rooster ze met tak en al 20 minuten tot het vel van de tomaten
barstjes begint te vertonen.
Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit olie in een koekenpan met de ansjovis en de knoflook. Roer tot de ansjovis stuk is en voeg het brood toe. Blijf dit roerbakken tot het brood goudbruin is en laat afkoelen.
Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit olie in een koekenpan met de ansjovis en de knoflook. Roer tot de ansjovis stuk is en voeg het brood toe. Blijf dit roerbakken tot het brood goudbruin is en laat afkoelen.
Giet
de pasta af, roer er 4 eetlepels olijfolie door en schep op de
borden. Bestrooi elk bord met de gehakte kruiden en leg op elk bord
een tak tomaten. Garneer met de ansjoviscroutons.
Getipt door de vegetarische slager kwam ik op deze blog terecht. Erg leuk!
BeantwoordenVerwijderen