maandag 16 april 2012

pasta met geroosterde tomaten


Als het om pasta gaat hanteer ik één regel: Less is more! Deze pasta is een goed voorbeeld. Een zalig gerecht met een minimum aan ingrediënten en een maximum aan subtiele smaken. Laat je niet afschrikken door de ansjovis. Ze geven de croutons een zeer krachtige zoute smaak die het gerecht een boost geeft. Prima als voorgerecht, maar ook als hoofdgerecht met bijvoorbeeld kruidige worstjes erbij of gebraden kip.

Ingrediënten voor 4 personen
300 gram gedroogde pasta (linguine spaghetti of cappellini)
4 takken rijpe kerstomaatjes
olijfolie van topkwaliteit
1 hele dikke bos basilicum grofgehakt
1 bosje mint grofgehakt
1 bosje peterselie zeer fijngehakt
3 sneetjes (oud) witbrood zonder korstjes in minidobbelsteentjes
8 ansjovisfilets
4 tenen knoflook fijngehakt


Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de tomaten aan de tak op een bakplaat met aluminiumfolie en besprenkel met olijfolie en royaal met peper en zout. Rooster ze met tak en al 20 minuten tot het vel van de tomaten barstjes begint te vertonen.


Kook ondertussen de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Verhit olie in een koekenpan met de ansjovis en de knoflook. Roer tot de ansjovis stuk is en voeg het brood toe. Blijf dit roerbakken tot het brood goudbruin is en laat afkoelen.
Giet de pasta af, roer er 4 eetlepels olijfolie door en schep op de borden. Bestrooi elk bord met de gehakte kruiden en leg op elk bord een tak tomaten. Garneer met de ansjoviscroutons.

1 opmerking:

  1. Getipt door de vegetarische slager kwam ik op deze blog terecht. Erg leuk!

    BeantwoordenVerwijderen