zondag 1 april 2012

lentecouscous


Couscous is van alle seizoenen, prima te combineren met mooie verse groenten en kruiden. De combinatie van couscous, olijfolie, komijn en koriander heeft bijna een magische smaak. Deze smaken horen bij elkaar! Deze salade is al een heerlijk gerecht op zich. Maar ook erg goed te combineren met lamskoteletten, merguessworstjes, pittige gehaktballetjes en noem maar op!

Ingrediƫnten voor 4 personen
250 gram couscous
3 rode puntpaprika's in de lengte doormidden, schoongemaakt
5 lente uitjes fijngehakt
1 klein blikje kikkererwten uitgelekt
2 theelepels komijnpoeder (djinten)
olijfolie extra vierge
2 handjes fetablokjes (het liefst van een Turkse winkel)
1 handje Griekse zwarte olijven
1 bosje koriander alleen de blaadjes


Verwarm de oven op 200 graden op grillstand.
Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pan van het vuur en roer met een vork een scheutje olijfolie en de komijn door de couscous. Laat dit mengsel afkoelen op een schaal.


Leg de paprika's op de bakplaat met de schil naar boven en schuif ze dicht onder de grill. Als de paprika's zwartgeblakerd zijn, haal ze onder de grill vandaan en laat afkoelen.
Pel vervolgens de schillen eraf.
Meng door de couscous de lente ui, fetablokjes, kikkererwten en zwarte olijven. Leg de gegrilde paprika's over het geheel en bestrooi met verse koriander. Zet voor de liefhebber de olijfolie op tafel om nog extra te besprenkelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen