Couscous
is van alle seizoenen, prima te combineren met mooie verse groenten
en kruiden. De combinatie van couscous, olijfolie, komijn en
koriander heeft bijna een magische smaak. Deze smaken horen bij
elkaar! Deze salade is al een heerlijk gerecht op zich. Maar ook erg
goed te combineren met lamskoteletten, merguessworstjes, pittige
gehaktballetjes en noem maar op!
Ingrediƫnten
voor 4 personen
250
gram couscous
3
rode puntpaprika's in de lengte doormidden, schoongemaakt
5
lente uitjes fijngehakt
1
klein blikje kikkererwten uitgelekt
2
theelepels komijnpoeder (djinten)
olijfolie
extra vierge
2
handjes fetablokjes (het liefst van een Turkse winkel)
1
handje Griekse zwarte olijven
1
bosje koriander alleen de blaadjes
Verwarm
de oven op 200 graden op grillstand.
Bereid
de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Haal de pan van
het vuur en roer met een vork een scheutje olijfolie en de komijn
door de couscous. Laat dit mengsel afkoelen op een schaal.
Leg
de paprika's op de bakplaat met de schil naar boven en schuif ze
dicht onder de grill. Als de paprika's zwartgeblakerd zijn, haal ze
onder de grill vandaan en laat afkoelen.
Pel
vervolgens de schillen eraf.
Meng
door de couscous de lente ui, fetablokjes, kikkererwten en zwarte
olijven. Leg de gegrilde paprika's over het geheel en bestrooi met
verse koriander. Zet voor de liefhebber de olijfolie op tafel om nog
extra te besprenkelen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten