Deze
salade is verrassend, fris, sappig en zo mooi! De kleuren stralen je
tegemoet. Ik serveer deze salade graag als bijgerecht bij een
visgerecht, oesters of gamba's met knoflook. Maar ook als lunch of
maaltijdsalade is deze zeer geschikt. De dressing kun je al van te
voren maken. Maar maak de salade a la minute om verkleuring van de
avocado te voorkomen.
Ingrediƫnten
voor vier personen (bijgerecht)
Dressing
4
eetlepels olijfolie extra vierge
3
eetlepels witte wijnazijn of rijstazijn
2
cm verse gember geraspt
2
theelepels mosterd
2
theelepels mayonaise
3
theelepels honing
1
snufje zout
1
snufje cayennepeper
2
eetlepels gembersiroop (gewoon te koop bij elke supermarkt)
Salade
3
grapefruits
2
mooie rijpe avocado's zonder schil in smalle parten
2
handjes gedopte walnoten
2
handjes rucola
1
bosje radijsjes in dunne plakjes gehakt
6
bosuitjes in dunne ringetjes
1
handje verse korianderblaadjes
Klop
alle ingrediƫnten tot een mooie gladde dressing en zet weg.(met eens
staafmixer gaat erg goed maar hoeft niet)
Snijd
de grapefruits in dunne plakken en snijd de schil van de plakken. Zo
krijg je prachtige roze schijfjes.
Verdeel de rucola over de borden ( of over 1 groot bord ) en verdeel de avocado en de plakken grapefruit er op. Strooi de plakjes radijs en bosui erover en tot slot de walnoten. Verdeel met een lepel de dressing over de salade. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer direct.
Verdeel de rucola over de borden ( of over 1 groot bord ) en verdeel de avocado en de plakken grapefruit er op. Strooi de plakjes radijs en bosui erover en tot slot de walnoten. Verdeel met een lepel de dressing over de salade. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer direct.
Tip:
In de zomer is deze salade ook heerlijk met bloedsinaasappel. Dit is
wel wat zoeter. Bestrooi de plakken dan heel licht met een beetje
zout en laat de gembersiroop weg uit de dressing.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten