vrijdag 27 april 2012

Citrussalade



Deze salade is verrassend, fris, sappig en zo mooi! De kleuren stralen je tegemoet. Ik serveer deze salade graag als bijgerecht bij een visgerecht, oesters of gamba's met knoflook. Maar ook als lunch of maaltijdsalade is deze zeer geschikt. De dressing kun je al van te voren maken. Maar maak de salade a la minute om verkleuring van de avocado te voorkomen.


Ingrediƫnten voor vier personen (bijgerecht)

Dressing
4 eetlepels olijfolie extra vierge
3 eetlepels witte wijnazijn of rijstazijn
2 cm verse gember geraspt
2 theelepels mosterd
2 theelepels mayonaise
3 theelepels honing
1 snufje zout
1 snufje cayennepeper
2 eetlepels gembersiroop (gewoon te koop bij elke supermarkt)

Salade
3 grapefruits
2 mooie rijpe avocado's zonder schil in smalle parten
2 handjes gedopte walnoten
2 handjes rucola
1 bosje radijsjes in dunne plakjes gehakt
6 bosuitjes in dunne ringetjes
1 handje verse korianderblaadjes


Klop alle ingrediƫnten tot een mooie gladde dressing en zet weg.(met eens staafmixer gaat erg goed maar hoeft niet)
Snijd de grapefruits in dunne plakken en snijd de schil van de plakken. Zo krijg je prachtige roze schijfjes.

Verdeel de rucola over de borden ( of over 1 groot bord ) en verdeel de avocado en de plakken grapefruit er op. Strooi de plakjes radijs en bosui erover en tot slot de walnoten. Verdeel met een lepel de dressing over de salade. Bestrooi met de korianderblaadjes en serveer direct.

Tip: In de zomer is deze salade ook heerlijk met bloedsinaasappel. Dit is wel wat zoeter. Bestrooi de plakken dan heel licht met een beetje zout en laat de gembersiroop weg uit de dressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen