donderdag 1 maart 2012

Groene asperges met een eitje



Ik hou van dit soort gerechten. Simpel, mooi, lekker en gezond. Prima als voorgerecht of bijzondere lunch. Wat mij betreft ook erg geschikt als ontbijt. Maar daar zijn de meningen over verdeeld.

Ingrediƫnten voor 4 personen

groene asperges
(ongeveer 10 dunne per persoon, van dikke wat minder)
4 verse scharreleieren
4 sneden ciabattabrood ingesmeerd met wat olijfolie
arachideolie of zonnebloemolie om in te bakken
een paar takjes verse tijm
1 citroen
grof zeezout en peper

Snijd het houtige gedeelte van de asperges en spoel ze schoon.
Kook ze in kokend water met wat zout. Afhankelijk van de dikte duurt het 5 tot 12 minuten tot ze gaar zijn.


Giet ze af en doe terug in de pan. Besprenkel ze met olijfolie en houd warm met de deksel erop. Leg de sneden ciabattabrood in de oven en bak ondertussen de eieren. Neem een koekenpan en laat ruim olie heet worden. Breek de eieren boven de pan en laat het wit stollen. Zet het gas laag en bak nu nog 1 minuut met de deksel op de pan. De dooiers mogen mooi zacht blijven. Verdeel de asperges over de borden en knijp de citroen er over uit. Leg de eitjes op de asperges en bestrooi met grof zeezout en peper. Garneer met wat plukjes verse tijm. Serveer met een stuk warm ciabattabrood. 

tip: bestrooi eventueel met wat parmezaanse kaas.

1 opmerking:

  1. Hey Sarah, je gerechten zien er super uit, ook makkelijk uitgelegd, ik ga zeker een paar gerechten van je proberen te maken! Liefs Evelien

    BeantwoordenVerwijderen