donderdag 29 maart 2012

Eton Mess


Dit soort toetjes maken mij vrolijk. Desserts kunnen vreselijk ingewikkeld zijn en gedoemd om te mislukken. Eton mess niet hoor, de naam zegt het al. Een voorbereiding is niet nodig, want dit
Britse dessert is slechts een kwestie van de juiste smaken bij elkaar gooien, even mengen en klaar. Het is nog een kunst om deze 'mess' feestelijk te serveren. Een takje groen en wat geroosterde nootjes maken een hoop goed. Klassieke Eton mess wordt gemaakt met slagroom. In plaats daarvan gebruik ik liever vanille-ijs.

Ingrediƫnten voor 6 personen

600 gram zacht fruit zoals bramen, frambozen, banaan, of fruit uit blik voor mijn part.
Vanille-ijs van goede kwaliteit
1 zakje schuimkransjes / meringue
Verse munt
Amandelschaafsel of andere nootjes

Haal het ijs 5 minuten van te voren uit de vriezer, zodat het ietsje ontdooit maar nog flink stevig is.
Rooster in een droge pan het amandelschaafsel goudbruin en zet weg.


Leg de schuimkransjes op een bord (qua volume ongeveer evenveel als het fruit)en duw ze kapot.
Neem een grote mengkom en doe het fruit hier in. Schep 6 bollen vanille-ijs erbij en doe de kapotte schuimkransjes erbij. Schep dit kort door elkaar tot je een kleverige rommelige bal krijgt. Schep op elk bordje een portie. Bestrooi met het amandelschaafsel en garneer met wat muntblaadjes. DONE! En lekker!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen