vrijdag 16 maart 2012

courgettecarpaccio met avocadodressing


Verzin een mooi moment voor dit gerecht. Bijvoorbeeld de eerste lenteavond dat je buiten kunt eten. Of een lunch op zondagmiddag en trek er spontaan een fles prosecco bij open! Dit verrassende gerecht heb ik gegeten in Racou in Zuid-Frankrijk. Ik had ontzettend veel zin in zalmcarpaccio als lunch, maar dat was op dat moment niet verkrijgbaar. De kok beloofde me een waardig alternatief en voilà, daar was deze prachtige vegetarische creatie. Het duurde even voordat ik een recept had gecreëerd dat kon tippen aan de mooie lunch in Racou. Maar zie hier!

Ingrediënten voor 4 personen
1 flinke courgette
Een handje pijnboompitten
Een bosje waterkers of rucola.
Een paar bosuitjes
4 takjes munt
Een paar walnoten

Voor de dressing;
Een rijpe halve avocado
4 eetlepels olijfolie
2 eetlepels witte balsamicoazijn
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
Een kwart citroen uitgeknepen


Snijd de courgette over de lengte in flinterdunne plakken. Ik gebruik hier zelf een kaasschaaf voor.
Leg de courgette op de borden met in het midden van het bord een toefje waterkers.
Rooster de pijnboompitten en kleingesneden bosui in een droge koekenpan en verdeel over de courgette. Leg wat walnoten op de courgette en bestrooi tot slot met munt.


Maak de avocadodressing.
Prak hiervoor de avocado tot een zeer fijne gladde mousse. Voeg hier de olijfolie, witte balsamicoazijn, citroensap, mosterd en honing bij. Klop dit net zolang tot er een gladde saus ontstaat.
Als je er eentje hebt, dit gaat nog het best met een staafmixer.

Proef of de dressing goed op smaak is en sprenkel over de courgettecarpaccio. Of serveer apart in een glazen kan, vanwege de spectaculaire kleur! Serveer dit gerecht direct.

2 opmerkingen:

  1. We hebben hem net op en wat was hij heerlijk!
    Deze ga ik vaker maken

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor je reactie! Hij is lekker he! Groetjes!

    BeantwoordenVerwijderen