zondag 4 maart 2012

bruschetta met pesto en ham


Lente of zomer, ik heb er een heel assortiment aan bruschettarecepten voor achter de hand. Bruschetta is op elk moment van de dag heerlijk. De mogelijkheden aan ingrediënten zijn eindeloos. Ervaren bruschettabereiders komen met dit gerecht op handige 'empty the fridge' recepten. Prima als voorgerecht en eigenlijk het lekkerst in de middagzon met een koud biertje.

Ingrediënten
Pesto

1 grote bos basilicum grofgehakt met steeltjes en al
2 handjes geroosterde pijnboompitten
½ teentje knoflook
50 gram oude parmezaanse kaas
4 eetlepels olijfolie van topkwaliteit
snufje peper en zout

Bruschetta
Dikke plakken ciabatta of ander lekker brood
1 espressokopje olijfolie
1 teen knoflook fijngeknepen
4 takjes peterselie zeer fijngehakt
peper en zout


Meng alle ingrediënten voor de pesto door elkaar en draai met een blender, staafmixer of vijzel tot een grove pasta. Als de pesto te droog wordt, voeg er een scheutje olijfolie bij. Zet de pesto afgedekt in de koelkast.


Verwarm de ovengrill voor op 200 graden en bedek een bakplaat met bakpapier.
Giet olijfolie in een kom en knijp de knoflook erover uit. Voeg de peterselie, peper en zout toe. Klop met een vork de ingrediënten goed door elkaar en giet op een bord. Duw de plakken brood met beide kanten in het oliemengsel en verdeel ze op de bakplaat. Bak goudbruin aan beide kanten. Pas op, draai het brood hierbij snel om, want dit gaat hard! Leg de plakken brood op een groot bord en voorzie elk van een lik pesto en een plakje ham. Serveer direct.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen