woensdag 21 maart 2012

Bruschetta met doperwten en munt



Bruschetta is met alles lekker! Klassiek plakken brood geroosterd met een lekkere olie en een paar plakken tomaat. Of bijvoorbeeld met paprika's en ansjovis. Of met kikkererwten met koriander en komijn. Of met uiencompote en geitenkaas. Een schaal met verschillende bruschetta's is prachtig als voorgerecht of heerlijk bij een goede barbecue. Hier volgt een fijne subtiele bruschetta.

Ingrediƫnten voor een schaal vol.

1 ciabatta- of zuurdesembrood in dikke plakken
olijfolie
peper en zout
gedroogde oregano
knoflook fijngeknepen
rode peper in dunne ringetjes zaadjes verwijderd
300 gram ricotta
350 gram bevroren doperwten
6 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
een paar verse muntblaadjes


Verwarm de grillpan, tafelgrill of ovengrill voor op de hoogste stand.
Kook de doperwten gaar, maar niet stuk. Je wilt de prachtige groene kleur behouden. Giet ze af en laat even afkoelen in een grote kom. Doe de ricotta erbij en een scheutje olijfolie. Prak dit mengsel met een vork goed door elkaar.

Je kunt het ook pureren met een mixer, maar houd het grof! Roer de Parmezaanse kaas erdoor. Proef of het nog wat zout en peper nodig heeft.

Doe de rode peper, knoflook, peper en zout in een kom. Schenk hier royaal olijfolie bij en klop dit mengsel tot het heerlijk begint de geuren. Giet dit mengsel op een bord. Haal een voor een beide kanten van de stukken brood door de olie en gril ze aan beide kanten goudbruin. Leg op elke snee een flinke lepel van het ricottamengsel. Strooi over de gehele schaal de fijngehakte muntblaadjes, niet te zuinig! Hmmm, verrukkelijk op een zonnige zondagmiddag met een glas bubbels erbij.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten