zaterdag 4 februari 2012

mijn Ratatouille


Hmmm, zo lang als ik me kan herinneren ben ik al dol op ratatouille! Door de smaakvolle groenten, knoflook en gember geurt dit gerecht er heerlijk op los! Ik zelf combineer het het liefst met couscous en pittige merguezworstjes. Maar ratatouille is ook heerlijk met kikkererwtensalade en vers knapperig naanbrood met een lik zure room. Kortom, een heel veelzijdig recept.
Vaak maak ik een grote hoeveelheid. Wat overblijft bewaar ik in de koelkast. Want ook afgekoeld is dit gerecht heerlijk, op bijvoorbeeld een geroosterde boterham.

Ingrediƫnten voor een flinke pan vol

een flinke scheut zonnebloem of arachideolie
1 grote ui
3 tenen knoflook fijngehakt
ongeveer 3 centimeter gember geraspt
een kleine spaanse peper met de pitjes verwijderd en fijngehakt
1 courgette
1 aubergine
2 rode of gele paprika's
2 tomaten
een half kopje water
een scheutje ketjap manis
1 bosje verse koriander
peper en zout

Verhit de olie in de pan en fruit de uien, knoflook, gember en de rode peper als eerst. Voeg na een minuutje de rest van de groenten toe, behalve de tomaten. Houd het vuur zo'n 5 minuten hoog en schep de groenten om totdat ze licht beginnen te slinken.


Voeg de tomaten, het water en de ketjap toe, zet vuur op de laagste stand en leg een deksel op de pan. Laat dit mengsel 15 a 20 minuten pruttelen. Roer het af en toe om. De groenten moeten helemaal zacht zijn en de tomaten stuk. Bestrooi pas op de borden met wat zout, peper en een handje vers gehakte koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen