zaterdag 4 februari 2012

Gevulde avocado


Van avocado knap je op. Deze vrucht zit vol vitamines en mineralen en geeft je huid en haar een boost.
Met een bijzondere gladde romige structuur en een fantastische unieke smaak is avocado misschien wel een van de lekkerste vruchten. Ondanks zijn uitgesproken smaak is hij echter goed eindeloos te combineren met zure, zoute en zoete ingrediƫnten. Dit gerechtje is slechts een kwestie van een paar mooie dingen bij elkaar leggen. Een gemakkelijk en toch mooi kleurrijk voorafje. Ook prima als lunch.

Ingrediƫnten voor 4 personen

2 avocado's
wat schoongemaakte gamba's
2 tenen knoflook
zonnebloem of arachideolie om in te bakken
1 grapefruit doormidden en het vruchtvlees eruit geschept
1 stuk gemberwortel geschild
3 eetlepels olijfolie
2 eetlepels balsamicoazijn

Verhit olie in een koekenpan en knijp er de teentjes knoflook in fijn. Als dit begint te geuren voeg je de gamba's toe. Roerbak ze tot ze mooi roze zijn en haal ze van het vuur.

Snijd de avocado's in de lengte doormidden en verwijder de pitten. Leg op elk bord een halve avocado. Leg nu op iedere avocado een paar stukjes grapefruit. Leg daarop een gamba (of meerdere afhankelijk van de maat) en rasp boven elke avocado wat gember. Klop de olijfolie en balsamicoazijn door elkaar en bedruip elke avocado hiermee. Serveer met een lepel en een vorkje zodat je de mooie combinatie van de twee soorten vruchtvlees en de gekruide garnaal kunt proeven.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen