woensdag 25 januari 2012

Kikkererwtensalade


Kikkererwten zijn lekker én gezond! Een mooie vleesvervanger voor vegetariërs, want ze zijn een bron van ijzer, eiwitten, zink en vitamine B. Eet deze simpele salade als lunch en je hebt de rest van de middag genoeg energie. Met dit recept kun je eindeloos combineren. Denk aan koude couscous, gegrilde paprika's of knapperig Turks brood en zure room, zoals hieronder.

Ingrediënten voor ongeveer 4 personen

1 blik kikkererwten
een paar takjes munt fijngehakt
een bosje koriander fijngehakt
1 halve rode ui fijn (of een bosje bosuitjes)
4 eetlepels geroosterde pijnboompitten
1 flinke theelepel komijnpoeder
olijfolie van topkwaliteit
grofgemalen zeezout
een snufje cayennepeper
1 limoen

1 Turks brood in stukken gescheurd
1 potje zure room


Spoel de kikkererwten af in een vergiet en doe ze in een kom. Doe de munt, koriander, geroosterde pijnboompitten, rode ui en de komijn erbij. Hussel de ingrediënten door elkaar en besprenkel met olijfolie. Als het mengsel na omscheppen nog te droog is voeg je nog wat olie toe. Het moet een mooie glanzende massa zijn.


Voeg wat zout en cayennepeper toe naar smaak.
Smeer een dunne laag zure room op het brood en schep de kikkererwtensalade erop. Knijp er een klein beetje limoensap over uit. 

1 opmerking:

  1. ik heb dit recept al meerdere keren gemaakt. erg lekker. Bedankt

    BeantwoordenVerwijderen