dinsdag 6 december 2011

voorgerecht: Ceviche


Een ideaal begin van je visdiner. De techniek die bij dit gerecht wordt gebruikt wordt ook wel 'koud koken' genoemd. Je gaart de vis met zuur en niet door het te verwarmen. Gebruik hiervoor vers gefileerde witte vis, zoals kabeljauw, schelvis, tong of zeebaars.
Dit voorgerecht maak je à la minute als je gasten zich hebben geïnstalleerd. Je trekt je dan zo'n 11 minuten terug in je keuken et voilá! Je komt terug met een prachtig voorgerecht.

Ingrediënten 6 personen

ongeveer 900 gram vis
6 limoenen uitgeperst of kant en klaar limoensap uit een flesje
1 theelepel gedroogde oregano
1 flinke bos koriander
1 paprika in kleur naar keuze
1 rode ui of een paar bosuitjes
zout en peper
1 zak tortillachips naturel


Snijd de vis in kleine blokjes. En met klein bedoel ik dobbelsteentjes van 1 cm. Om werk te besparen kun je dit ook al in de middag doen. Bewaar de gesneden de vis dan in een afgedekte schaal in de koelkast voor later.

Doe de blokjes vis in een grote schaal en bestrooi met wat zout, peper en gedroogde oregano. Voeg het limoensap toe tot alle vis bijna onder staat en goed bedekt is. Zet de schaal ondertussen precies 9 minuten weg. Snijd in de tussentijd de paprika, rode ui of bosui en koriander fijn.
Giet na 9 minuten het vismengsel door een zeef en schud goed droog. Doe de vis terug in de schaal en meng de rest van de ingrediënten er doorheen. Proef een stukje vis en voeg naar smaak nog wat zout en peper toe. Verdeel de ceviche over vier kommen en serveer er een schaal tortillachips bij.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten