dinsdag 13 december 2011

Voorgerecht: gevulde portobello


Dit is een voorgerecht waar vegetariërs blij van worden, maar ook vleeseters zullen ervan genieten.
Wederom kun je het hele gerecht al in de middag maken en schuif je het in de oven als de gasten hun eerste drankje nemen. Ik maak dit gerecht het liefst met gorgonzola, maar mocht je moeilijke eters aan tafel hebben, gebruik dan een milde geitenkaas.

Ingrediënten voor 6 personen

6 portobello's
6 rode uien in ringen
30 gram roomboter
rode wijn
1 eetlepel bruine suiker
1 eetlepel balsamicoazijn
peper en zout
300 gram gorgonzola of geitenkaas
amandelschaafsel
bieslook

Verwarm de oven voor op 200 graden op de grillstand.
Maak de portobello's schoon met keukenpapier en verwijder het steeltje. Leg ze met de binnenkant omhoog op een vel bakpapier op de bakplaat.


Smelt de roomboter in een sauspan en voeg de uienringen toe. Als de uien zacht beginnen te worden roer je de suiker erdoor.
De uien zullen nu beginnen te karamelliseren. Als ze mooi bruin zijn voeg je rode wijn toe tot de uien ruim onderstaan.
Laat dit op laag vuur inkoken tot er een jam-achtige massa ontstaat. Voeg de balsamicoazijn toe en wat peper en zout. Proef of de compote goed op smaak is en haal de pan van het vuur.
Als de compote is afgekoeld schep je een laagje in elke portobello en verkruimel je de kaas er bovenop. Zet de portobello's 15 minuten onder de grill. Rooster in een droge koekenpan het amandelschaafsel goudbruin.
Bestrooi de portobello's met het amandelschaafsel en bieslook voor het serveren. 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen