dinsdag 6 december 2011

toe: Gemakkelijke en snelle citroentaart (en lékker!)


Ideaal, een taart op tafel als dessert. Vis is lichtverteerbaar dus wees niet bang dit machtige dessert te serveren na twee gangen vis. Deze taart is het lekkerst op kamertemperatuur, dus schroom niet om hem een dag van tevoren te bakken. Maar ook op de dag zelf bakken is bij dit menu geen enkel probleem. Haal de taart een uur voor het serveren uit de koelkast om mooi op temperatuur te laten komen. Het is prima om deze taart te serveren met wat lobbige slagroom, maar eigenlijk is dit overdone. Liever met een loeisterke espresso! Of een cappuccino voor de slappelingen.

Ingrediënten voor een taart van ongeveer 26 cm doorsnede

4 citroenen
80 gram paneermeel
600 gram ricotta
200 gram suiker
4 eieren
2 eidooiers
200 gram crème fraiche
350 gram mascarpone
1 handje pijnboompitten

Verwarm de oven voor op 150 graden en vet de springvorm in met een beetje boter.
Rasp de schil van alle citroenen (pas op dat je geen wit mee raspt) boven een kom en pers ze vervolgens uit. Doe het sap bij het citroenrasp.
Klop de ricotta en de suiker tot een glad mengsel. Voeg terwijl je klopt steeds een ei erbij en uiteindelijk de eidooiers. Als laatste voeg je de mascarpone, het citroensapmengsel en de crème fraiche erbij.


Strooi het paneermeel op de bodem van de ingevette springvorm. Klop met de zijkant van de vorm op het aanrechtblad tot de hele springvorm voorzien is van een laagje paneermeel.
Schenk de vulling in de springvorm en bestrooi met de pijnboompitten.
Bak de taart 45 minuten in de oven. Laat hem vervolgens afkoelen voordat je de springvorm verwijdert. bestuif hem met poedersuiker voor het serveren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten