dinsdag 1 november 2011

Linguine met olijven en paddestoelen


Ik zou elke dag pasta kunnen eten. Maar dat doe ik niet! Toch staat er zeker een keer per week een gerecht met pasta op tafel. Al mijn pasta's zijn vreselijk simpel. Met weinig maar pure smaakvolle ingrediƫnten. Voor dit gerecht gebruik ik linguine. Deze pastasoort heb ik zo`n twee jaar geleden ontdekt en het heeft mijn favoriet de spaghetti van zijn troon gestoten. Linguine lijkt op spaghetti, maar is iets plat. Deze herfstige linguine staat in een kwartier op tafel. Drink er een glas krachtige rode wijn bij!

Ingrediƫnten:

ongeveer 300 gram linguine of spaghetti
2 eetlepels olijfolie
300 gram paddestoelen in stukken
(gebruik in november cantharellen, eekhoorntjesbrood of kastanjechampignons)
1 grote teen knoflook fijngehakt
1 afgestreken theelepel rode sambal
200 gram zwarte olijven zonder pit in stukjes gehakt
een paar takjes platte peterselie fijngehakt
scheutje room
klontje roomboter
grof geraspte Parmezaanse kaas
peper en zout

Doe de pasta in een pan met ruim kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Maak ondertussen de saus.
Verhit hiervoor de olijfolie in een hapjespan en bak de paddestoelen al roerend tot ze bruin kleuren. Voeg de knoflook erbij, de sambal en een snufje peper en zout. Schep het mengsel op een snijplank en hak alle paddestoelen zeer fijn. Roer de olijven bij de paddestoelen.

Giet de pasta af en houd een espressokopje van het kookwater apart.

Smelt de roomboter in de hapjespan en voeg de saus en het kopje kookwater toe. Laat de saus goed heet worden en roer de linguine erdoor. Haal de pan van het vuur en roer op het laatste moment een scheutje room door het gerecht.
Serveer direct met de Parmezaanse kaas.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten