donderdag 24 november 2011

kersenkoffie


In de loop van de jaren heb ik een flinke hoeveelheid extreem makkelijke toetjes verzameld die niet kunnen mislukken en toch culinaire hoogstandjes zijn! (of dat op z'n minst lijken) Dit toetje bijvoorbeeld is l├ękker en snel gemaakt! Kersenkoffie is een spannende warm-koud sensatie en een bijzondere combinatie van smaken. Koffieprinses Danique vond hem lekker, wat wil je nog meer!

Voor 4 personen

sterke koffie voor 4 espresso's
4 bollen vanille ijs
1 pot kersen op siroop
een paar zandkoekjes of spritsen
een stuk extra pure chocolade


Zet een kannetje loeisterke koffie of zet je espressomachine aan. Neem vier kitscherige koffiekopjes en leg in elk een bol vanille ijs. Verdeel daarna wat kersen rondom de bolletjes ijs.


Giet in elk kopje espresso. Verbrokkel de koekjes tot gruis. Bestrooi de toetjes met de verkruimelde koekjes en rasp er wat pure chocolade overheen. Serveer direct!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen