maandag 10 oktober 2011

Kleurige groenteschotel


Dit gerecht heeft niet alleen het uiterlijk van een schilderij, maar smaakt ook nog eens echt heerlijk!
Ideaal om te serveren bij gebraden vlees of vis. De hoeveelheden van de ingrediƫnten kun je zelf bepalen, afhankelijk van de maat van je ovenschaal en het aantal personen.

Ingrediƫnten:

courgette in de lengte in plakken
aubergine in de lengte in plakken 
rode uien in ringen
tomaten in plakken 
rode paprika schoongemaakt en in plakken
2 tenen knoflook
olijfolie van topkwaliteit
gedroogde oregano
verse tijm
peper en zout

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Vet de schaal in met olijfolie en verdeel de groenten in de schaal totdat deze helemaal vol is (zoals op de foto) Snijd de knoflook in flinterdunne plakjes en duw deze tussen de groenten. Pluk te tijmblaadjes van de steeltjes en strooi over het geheel. 





Bestrooi de schotel met zout en peper en besprenkel royaal met olijfolie. Bak een klein uurtje in de oven. Laat voor het serveren even flink afkoelen, het smaakt het lekkerst lauwwarm.  

2 opmerkingen: