maandag 24 oktober 2011

Cantuccini


In Italië worden deze koekjes ook wel biscottini di Prato genoemd. Oorspronkelijk zijn ze bedoeld om in de dessertwijn te dopen, maar ze zijn ook heerlijk bij een kopje espresso of een zoete likeur. Ze zijn heel makkelijk zelf te maken. En dit is een aanrader, want voor echte goede cantuccini moet je in Nederland naar een Italiaanse delicatessenzaak. Ontzettend lekker als toetje met een sterk kopje koffie.

150 gram amandelen met vlies
150 gram suiker
3 eieren, 1 gesplitst
Geraspte citroenschil van 1 citroen.
300 gram zelfrijzend bakmeel
melk
een mespuntje zout

verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix het bakmeel met de twee eieren, de eidooier, zout, suiker, citroenschil en een piepklein scheutje melk. Kneed dit tot een stevig deeg en kneed de amandelen er door.

Maak twee rollen van het deeg en druk ze een beetje plat. Bestrijk met wat melk en bak ze 25 minuten op een bakplaat bekleed met bakpapier.
Haal de rollen vervolgens uit de oven, en snijd ze in plakjes van 2 centimeter dik.
Gebruik hiervoor een scherp mes, want je zult amandelen moeten doorsnijden!
Leg de koekjes plat terug op de bakplaat en bak nog eens 5 minuten.

i.p.v citroenschil kun je ook sinaasappelschil gebruiken. Cantuccini blijft lang goed in een afgesloten trommel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten