vrijdag 23 september 2011

broccolisoep


Broccoli is een heerlijke veelzijdige gezonde groente. Het kan in zoveel gerechten gebruikt worden. Broccoli blijft lang goed in de groentenlade van je koelkast, dus het is nooit weg er eentje op voorraad te hebben. Deze eenvoudige soep zal je verwarmen tot in je tenen. Als voorgerecht, als hoofdgerecht met verse croutons of brood en als lichte lunch.

Ingrediënten

1 grote broccoli in roosjes gesneden
2 flinke uien
2 aardappels geschild en in stukken
2 stengels bleekselderij in stukken
2 tenen knoflook fijngehakt
750 ml bouillon naar keuze
100 ml créme-fraiche
 1 theelepel dyon mosterd
nootmuskaat
olijfolie
peper en zout
Parmezaanse kaas geraspt
bosui



Zet een flinke soeppan op hoog vuur met een flinke scheut olijfolie. Doe de aardappels, de bleekselderij, de knoflook en de uien in de pan en fruit een paar minuten aan. Voeg de broccoliroosjes en de bouillon toe en breng de soep aan de kook. Prik met een

vork in de aardappels en de rest van de groenten om te kijken of ze gaar zijn. Neem de pan van het vuur en pureer de groenten tot een gladde fluweelzachte soep. Tijdens het pureren voeg je lepel voor lepel de créme-fraice toe tot deze ook goed is opgenomen in de massa. Als je de soep te dik vind kun je nog wat bouillon toevoegen.

Zet de pan terug op het vuur en voeg een afgestreken theelepel dyon mosterd toe en zout en peper. Proef, en voeg naar smaak nog een klein beetje geraspte nootmuskaat toe.

Serveer de soep warm, en bestrooi elke kom met de parmezaanse kaas en fijngehakte bosui.



2 opmerkingen:

  1. Fantastisch lekkere soep! Ik heb hem nu al een paar keer gemaakt en vanavond weer!
    Lekkere vegetarische gerechten staan er op je blog Sarah, alleen "veganiseer" ik ze en dat gaat prima.
    Groetjes van Marina (de moeder van Yanís en ook fan van de groene meisjes)

    BeantwoordenVerwijderen